Vreme instabilă în toată țara: ploi torenţiale, vijelii şi grindină

07.06.2021, 15:28
Vreme instabilă în toată țara: ploi torenţiale, vijelii şi grindină
foto: pixabay

Meteorologii au emis o avertizare de vreme vreme pentru toată țara. ANM a anunțat că începând de marți (8 mai) şi până joi seară vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vor fi afectate zonele de deal și de munte, precum și sudul, centrul și estul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp. Vremea rea va continua până la sfârșitul săptămânii.

Ploi și vijelii în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru zona Dobrogea, în județele Tulcea și Constanța, dar și un cod galben în aproape tot restul țării.

Și în București vor fi ploi și furtuni în intervalul marți ora 12.00 – joi ora 23.00. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade.

Zilele trecute, echipajele de deszăpezire au intervenit pe Transfăgărășan și Transalpina.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acţionează cu două încărcătoare de mare capacitate şi o autofreză”, a anunțat, pe Facebook, reprezentanții Companiei Naționale de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

citește și...