Părintele Visarion Alexa și-a schimbat declarațiile în fața magistraților. Ce s-a întâmplat, de fapt, între el și femeile care îl acuză

04.10.2022, 13:19
Părintele Visarion Alexa și-a schimbat declarațiile în fața magistraților. Ce s-a întâmplat, de fapt, între el și femeile care îl acuză
Părintele Visarion Alexa și-a schimbat declarațiile în fața magistraților. Ce s-a întâmplat, de fapt, între el și femeile care îl acuză

Apar noi detalii șocante în cazul preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiuni sexuale. Se pare că duhovnicul lui Dumnezeu a făcut mai multe victime de-a lungul anilor, dovadă stând mărturiile șocante făcute de mai multe femei, sub protecția anonimatului. Inițial, părintele a recunoscut totul în fața anchetatorilor și a șefilor de la Arhiepiscopia Bucureștilor, însă de curând și-a schimbat declarațiile. Iată ce a avut de spus! 

Părintele Visarion Alexa neagă toate acuzațiile aduse

Preotul Visarion Alexa ar fi trebuit să fie un exemplu pentru toată lumea, ținând cont că este vorba despre un slujitor al Bisericii. Din nefericire, lucrurile nu au stat deloc așa! Părintele este acuzat că a agresat sexual mai multe femei care mergeau la spovedanie. Victimele au povestit oripilate ce li se întâmpla de fiecare dată când dădeau ochii cu preotul Visarion Alexa.

Se pare că acesta voia cu orice preț să afle detalii intime despre ele și ar fi insistat să le atingă. O enoriașă a povestit cum părintele a sunat-o din duș cu video-call în timp ce se masturba.

„Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Şi apoi m-a sărutat, m-a pipăit. M-a sunat pe videocall și era în duș și făcea ceea ce se numește păcat”, a povestit una dintre femei, sub protecția anonimatului.

Când a fost dus în fața magistraților, preotul Visarion Alex și-ar fi recunoscut toate faptele. Între timp, însă, s-a răzgândit.

Duhovnicul a declarat că prima femeie care l-a acuzat de agresiune sexuală a vrut doar să îi păteze imaginea și că a fost pusă de cineva să facă acest lucru. Mai mult de atât, el a mărturisit că știa că acea enoriașă vrea să-l distrugă de la bun început.

Cu toate acestea, Visarion Alexa a recunoscut că între el și femeia respectivă au avut loc atingeri interzise. Preotul a mai susținut faptul că nu a forțat-o cu nimic și că totul a venit de la sine. Pe de altă parte, polițiștii au descoperit în calculatorul și mobilul preotului mai multe mesaje controversate.

Mai multe enoriașe l-au acuzat de agresiune sexuală

„Îi fugeau mâinile pe sub bluză, pe sub sutien. Deși dânsul obișnuia să îmbrățișeze oamenii, asta nu mai părea deloc o îmbrățișare normală, părintească. Credeam că mi se pare. Am crezut chiar că vrea să mă testeze, că vrea să mă conving dacă vreau într-adevăr să urmez calea mănăstirii, a declarat o altă tânără.

„Eram bulversată. Însă m-am mai dus la spovedanie. Poate a fost totuși, un test, mi-am zis. Ultima dată mi-am pus un body pe mine, ca să fiu sigură că nu mai are acces pe dedesubt, în caz că-i mai fuge mâna”, a mai adăugat aceasta.

În urma scandalului imens, Arhiepiscopia a decis să-i interzică lui Visarion Alexa să oficializeze orice fel de serviciu religios și i-a retras funcția de paroh. Părintele Visarion Alexa se află sub control judiciar pentru 60 de zile și are interzis de a mai sluji.

citește și...