Virusul West Nile ucide din nou! O femeie a decedat

18.12.2019, 15:25
Virusul West Nile ucide din nou! O femeie a decedat
Virusul West Nile ucide din nou! O femeie a decedat

Virusul West Nile ucide din nou! O femeie de 83 de ani a decedat, marți, 18 decembrie, după ce a luat virusul mortal.

Virusul West Nile ucide din nou! O femeie a decedat

În perioada 3 iunie – 28 august 2019, au fost înregistrate 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile în România, iar alte 2 persoane au murit, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, parte a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Marţi, 17 decembrie, la Instituţia Prefectului Brăila s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţ. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a decedat.

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor au transmis că s-a realizat ancheta la faţa locului şi s-a constatat că nu sunt prezente efective de animale receptive la această boală. În acest sens, s-au aplicat măsuri de dezinsecţie la gospodăria respectivă şi la cele învecinate conform prevederilor legale”, se arată înt-un comunicat remis de Prefectura Brăila.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, dar restul de 20% vor dezvolta febra West Nile şi alte simptome, precum durere de cap, oboseală, vomă, erupţii cutanate sau dureri musculare.

Infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătura de ţânţar.

citește și...