VIDEO | Un pădurar împușcat de braconieri, dezvăluiri terifiante: „Au tras să mă omoare, nu să mă sperie!”

26.10.2019, 17:52
VIDEO | Un pădurar împușcat de braconieri, dezvăluiri terifiante: „Au tras să mă omoare, nu să mă sperie!”
Un pădurar împușcat de braconieri, dezvăluiri terifiante

Un pădurar din Arad împușcat de braconieri a făcut dezvăluiri terifiante. Bărbatul a povestit în detaliu cum a fost la un pas de moarte acum doi ani. 

În martie 2017, pădurarul Sorin Jiva din Gurahonț, județul Arad, a fost împușcat de un braconier în timp ce se afla în pădure. Bărbatul a povestit recent, pentru Adevărul, cum s-a petrecut întâmplarea și ce s-a întâmplat exact în ziua fatidică. 

Un pădurar împușcat de braconieri, dezvăluiri terifiante

„M-am dat jos să văd ce am, explozie sau s-a rupt ceva şi atunci am văzut că-i puşcată maşina şi aveam o gaură. Când am dat să fug, au tras în mine şi am sărit în maşină. L-am văzut pe Tamaş, erau doi. Au tras cu scopul să mă omoare, nu să mă sperie. Am stat în vale vreo zece minute şi vedeam cum curge sângele din picior. Am mers doi kilometri pe jos, de-abia am ajuns, şi înainte de Băleşti am obosit. Şi am zis că dacă mă pun jos n-o să mai ajung. Soţia mi-a zis să mă las de… Că am un copil de crescut“. Spune că copilului său îi place să meargă în pădure şi că îl întreabă de multe ori Tati, când mergem la pădure?”, a dezvăluit pădurarul.

Braconierul care l-a împușcat, Valentin Tamaș, a primit o sentință de opt ani de închisoare pentru tentativă de omor și plata unor daune în valoare de 50.000 de euro. Bărbatul este, însă, dispărut, de mai bine de șase luni. 

Sorin Jiva a povestit și alte probleme delicate pe care le-a avut de-a lungul anilor în care a fost pădurar. 

„Am fost pădurar şi apoi am ajuns şef de district în zona Mădrigeşti, Secaş, unde erau ei, hoţii de lemne. Am încercat să stopez tăierile ilegale şi braconajul. Am fost pus să fac patrulă la cantonul Şoimuş, Erau furturi de lemne, unde pădurarul Demea Ionel a fost dat afară, că a fost un prejudiciu de un miliard opt sute. de furturi, de tăieri ilegale de acolo. Şi l-am surprins când tăia cu drujba şi a fugit. Am făcut raport şi nu ştiu cum s-a soluţionat. Multe dosare zac în Parchetul Gurahonţ fără soluţii. Mi-or zis şefii ca să o las încet, să nu mai văd atâttea, să nu mă mai intereseze. Numai poliţiştii tineri se implică, ăştia mai vechi nu se implică, nu-i interesează chiar nimic”, a mai spus pădurarul. 

citește și...