VIDEO / Teoria conspiraţiei? Epidemia de coronavirus, anunţată de filmul Contagion în 2011! A explodat numărul de vizualizări a peliculei

11.03.2020, 10:51
VIDEO / Teoria conspiraţiei? Epidemia de coronavirus, anunţată de filmul Contagion în 2011! A explodat numărul de vizualizări a peliculei
VIDEO / Teoria conspiraţiei? Epidemia de coronavirus, anunţată de filmul Contagion în 2011! A explodat numărul de vizualizări a peliculei

Epidemia de coronavirus a fost fost anunțată de un film din anul 2011. Pelicula ”Contagion”, care prezintă scenariul unei epidemii, este la mare căutare.

”Contagion” este un film produs în anul 2011 de Warner Bros și regizat de Steven Soderbergh. Este un thriller a cărui acțiune se bazează pe apariția și extinderea unei pandemii mondiale.

Acțiunea filmului prezintă scenariul unei epidemii ce se răspândește rapid. Aparitia unui virus și răspândirea sa cu o viteză uimitoare stârneste groază în lumea întreagă, atât medicii, cât și oamenii de știință fiind depășiți de situație.

În timp ce medicii încearca să găseasca un antidot, oamenii se chinuie să supraviețuiască într-o lume dezolantă și amenințată de distrugere.

“Nu-ţi atinge faţa”, spune un om de ştiinţă către unul dintre personaje. În ”Contagion”, chiar şi cel mai banal gest poate fi mortal. De la strânsul mâinii, la sărutul pe obraz și la folosirea telefonului mobil – toate pot condamna la o moarte teribilă: convulsii, vomă, descompunere rapidă, cedarea simultană a tuturor organelor sub privirile neputincioase ale medicilor.

Partea de panică este descrisă în detaliu. Unul din personajele principale consideră că e vorba de o teorie a conspirației, conform căreia cineva are de profitat de pe urma răspândirii virusului.

Filmul a stârnit un interes uriaș în ultima perioadă de timp, pe fondul epidemiei de coronavirus care afectează întreaga lume.

Interesul pentru filmul lui Steven Soderbergh a început să crească în luna ianuarie a acestui an, imediat după ce epidemia de coronavirus s-a extins dincolo de granițele Chinei. În luna februarie, filmul ”Contagion” a fost a doua cea mai vizionată producție a companiei Warner Bros.

La începutul lunii ianuarie, filmul a fost descărcat de 200 de ori pe zi, la sfârșitul lui ianuarie de 1.500 de ori, iar ulterior la 18.000 de descărcări pe zi.

Din distribuția filmului fac parte actori precum Marion Cottilard, Matt Damon, Laurence Fisbourne, Jude Law, Gwyneth Paltrow și Kate Winslet.

A fost confirmat cazul cu numărul 30 de îmbolnăvire cu coronavirus din România. Este vorba despre o femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota au transmis, miercuri dimineața, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 631 de morți în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 10.149, au anunțat autoritățile locale.

citește și...