VIDEO | Prințul moștenitor din Arabia Saudită, Mohammed bin Salman, are cea mai scumpă casă din lume

27.10.2019, 15:29
VIDEO | Prințul moștenitor din Arabia Saudită, Mohammed bin Salman, are cea mai scumpă casă din lume
Prințul moștenitor din Arabia Saudită, Mohammed bin Salman, are cea mai scumpă casă din lume

Prințul moștenitor din Arabia Saudită deține o avere fabuloasă. Mohammed bin Salman are cea mai scumpă casă din lume și plănuiește să cumpere echipa de fotbal Manchester United cu 3 miliarde de lire sterline. 

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, fiul Regelui Salman bin Abdulaziz Al Saud, are un apetit deosebit pentru a cheltui sume impresionante pentru produse și proprietăți de lux. Această pasiune a prințului saudit este „susținută” de averea de un trilion de euro pe care o deține familia sa. 

Prințul moștenitor din Arabia Saudită are cea mai scumpă casă din lume

Potrivit presei de peste ocean, Mohammed bin Salman a cheltuit sute de milioane de euro în ultimii ani pentru un iaht exclusivist, o casă în Franța, cât și pentru numeroase obiecte de artă. 

În 2015, prințul moștenitor saudit a plătit peste 230 de milioane de euro pentru un castel aflat în vestul Parisului, considerat cea mai scumpă casă din întreaga lume. Bărbatul de 34 de ani a văzut locuința impresionantă într-o călătorie de afaceri și a decis imediat să o cumpere. Castelul are 10 dormitoare, o piscină interioară și una exterioară, o bibliotecă și un zid de apărare înconjurat de un acvariu. 

Tot în urmă cu trei ani, bin Salman i-a plătit magnatului rus Yuri Shefler peste 380 de milioane de euro pentru un iaht de lux. The Serene este una dintre cele mai mari ambarcațiuni din lume, cu o lungime de 133 de metri. 

În 2018, prințul Arabiei Saudite a scos bani frumoși din buzunar, după ce iahtul său a suferit daune serioase după ce a ajuns în ape foarte puțin adânci în Marea Roșie. 

În plus, Mohammed este iubitor de artă și în 2017 a fost parte a celei mai scumpe tranzacții a unui tablou din istorie. Prințul a cumpărat atunci un tablou al lui Leonardo da Vinci, Salvator Mundi, cu 350 de milioane de euro. Opera de artă este expusă la Muzeul Louvre din Abu Dhabi, capitala Arabiei Saudite. 

Bineînțeles că bin Salman are strânse legături cu numeroși oameni influenți ai planetei, printre care și Donald Trump sau Vladimir Putin. 

Foto: Profimedia

citește și...