VIDEO / Orașul în care oamenii trăiesc într-o singură clădire. Cum reușesc locuitorii să ducă un trai de viață bun

04.05.2021, 15:43
VIDEO / Orașul în care oamenii trăiesc într-o singură clădire. Cum reușesc locuitorii să ducă un trai de viață bun
Orașul în care oamenii trăiesc într-o singură clădire. Cum reușesc locuitorii să ducă un trai de viață bun/ foto: captura video CNN

În statul american Alaska există un oraș în care toți locuitorii trăiesc într-un singur imobil. Da, ați auzit bine! Orașul Whittier, denumit și “oraşul cu o singură casă”, are o populaţie de 217 de oameni. 

Orașul se află la circa 90 de kilometri sud-est de Anchorage, iar complexul Begich Towers este o fostă baracă din timpul războiului rece, construită în 1974.

Clădirea este de fapt un bloc cu 14 etaje, în care funcționează și o clinică, secția de poliție și un magazin dotat cu tot ce trebuie, scrie Times Now. Toții locuitorii orășelului locuiesc acolo.

Cum au ajuns oamenii să locuiască în aceeași clădire

O tânără a povestit pe Twitter cum e să locuiești laolaltă cu alte 200 de persoane. Ea a dezvăluit că locuiește de șapte ani în orașul Whittier.

”Există un oraș în care toată lumea locuiește în aceeași clădire. Iar eu locuiesc în prezent în clădirea respectivă. În această clădire există un oficiu poștal, o biserică și un magazin. În subsolul clădirii avem un tunel care face legătură cu școala, care este peste drum. În prezent, 318 de oameni locuiesc aici”, a spus Jenessa, în clipul care a devenit viral pe internet.

De ce nu se pot cumpăra case în regiune

Tânăra a mai dezvăluit cum au ajuns toți oamenii să locuiască sub același acoperiș. În clădirea respectivă se pot cumpăra apartamente sau se pot închiria.

„Aici nu există case, pentru că nu poți cumpăra nicio proprietate. Mai toate sunt deținute de compania de căi ferate. Așa a ajuns lumea să locuiască în aceeași clădire: nu se poate să cumperi teren pe care să construiești o casă”, a mai adăugat ea.

„Whittier a existat încă din anii 1940, a fost construit în preajma celui de-Al Doilea Război Mondial și a fost bază militară. După război, mulți au plecat, dar orașul a avut o populație destul de mare până la cutremurul din 1964. Whittier avut de suferit în urma acestui cutremur, iar cei mai mulți oameni au plecat. Una dintre clădirile de aici, care era o cazarmă militară, a fost abandonată.”, a mai completat Jenessa.

citește și...