VIDEO / Irina Deleanu, amintiri de când era sportivă de performanță. ”Nici eu nu am fost Sfânta Filofteia”

09.02.2021, 11:50
VIDEO / Irina Deleanu, amintiri de când era sportivă de performanță. ”Nici eu nu am fost Sfânta Filofteia”
VIDEO / Irina Deleanu, amintiri de când era sportivă de performanță. ” Nici eu nu am fost Sfânta Filofteia”

Fosta campioană la gimnastivă ritmică Irina Deleanu și-a amintit de perioada în care era sportivă de performanță.

Irina Deleanu a dezvăluit cât de stricte erau regulile la gimnastică ritmică. Fosta campioană a mărturisit că la un moment dat, după ce a primit o zi liberă de la antrenamente, a mâncat un cozonac întreg.

”Eu am fost foarte corectă. Am înțeles de mică să nu fac lucruri din astea pentru că mă fur pe mine. Nici eu nu am fost Sfânta Filofteia. Am mâncat o dată un cozonac întreg. Mi-a dat liber și mi-a zis ai grijă ce mănânci. Eu am mâncat un cozonac și am băut o sticlă de cola. A doua zis eram ca un dulap, când m-a văzut… ”, a povestit Irina Deleanu pentru as.ro.


Irina Deleanu, despre antrenamentele gimnastelor

Irina Deleanu a comentat și despre rigurozitatea pe care trebuie să o aibă o sportivă de gimnastică ritmică. ”Este rigurozitate și la noi. Ne antrenăm între 6 și 8 ore pe zi. Rusoaicele și bulgăroaicele se natrenează 12 ore pe zi. Antrenamentul de gimnastică ritmică cuprinde încălzirea, pregătire coregrafică, pregătire corporală, elementele de obiect, proba de concurs, doar integralele durează două sau trei ore, după care pregătirea fizică și refacerea”, a declarat fosta campioană.

Irina Deleanu a dezvăluit și care sunt trucurile la care recurg gimnastele ca să nu aibă probleme cu echipamentul sau cu obiectele cu care lucrează.

”Avem și noi trick-uri. Gimnastele alunecă foarte tare când li se tocesc vârfulețele, noi avem cipicii doar pe vârf, și după ce lucrezi o perioadă mai îndelungată cu ei, alunecă și dau că smirghel pe vârfuri. Sau când sunt noi și trebuie să faci multe piruete, fetele se dau cu ceară pe vârf pentru a aluneca. E problemă mare la panglică. Transpiră și se lipește de picioare, de mâini. E penalizare mare la panglică dacă se lipește de tine. Atunci, fetele se dau cu talc, pe piele, pe picioare, ca să nu se lipească de ele”, a detaliat ea pentru sursa citată anterior.

Cine este Irina Deleanu

Irina Deleanu, în vârstă de 45 de ani, a făcut gimnastică ritmică de performanță. La Campionatul Mondial de gimnastică ritmică din anul 1992 a câștigat medalia de bronz la coardă.

La Jocurile Olimpice de vară din 1992 s-a clasat pe locul 6. S-a retras din sport în 1993.

Un concurs anual de gimnastică ritmică cu numele ei, Cupa Irina Deleanu, se desfășoară la București. În prezent, Irina Deleanu este președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică.

citește și...