Video îngrozitor cu momentul prăbușirii unui avion! Ce s-a întâmplat la bord

22.07.2019, 16:31
Video îngrozitor cu momentul prăbușirii unui avion! Ce s-a întâmplat la bord
Avionul s-a prăbușit lângă pista de aterizare

O filmare terifiantă cu prăbușirea unei aeronave a ajuns pe internet. Momentele de groază au avut loc pe 28 septembrie, iar o persoană a decedat în urma tragediei. 

Clipul prezintă momentele în care pilotul și copilotul se străduiesc să redreseve avionul, aflat în mijlocul unei furtuni. Spre final, copilotul se poate auzi strigând la căpitan „Prea jos! Suntem prea jos! Suntem prea jos!”, apoi filmarea se încheie brusc. 

Ancheta demarată de autoritățile din Papua Noua Guinee a stabilit că pilotul și copilotul au ignorat numeroasele lumini de avertizare și alarme care le cereau să ridice avionul pentru că se apropia prea mult de sol.

„Echipajul era preocupat de procedurile de aterizare și nu a fost atent la alerta de avertizare PULL UP (n.r. trage în sus) din partea de jos a bordului. Prin urmare, ei (echipajul) nu au luat nicio măsură prin care să evite pierderea bruscă de altitudine și a evita aterizarea în apă. Ancheta a constatat că echipajul a primit alerte sonore similare în alte cazuri în care aeronava a fost aterizată în siguranță. Acest lucru i-a făcut să ignore alertele”, scrie în raport. 

În cele din urmă, avionul a amerizat în ocean, aproape de pista de aterizare, iar o persoană a decedat. Cei 12 membri ai echipajului și cei 34 de pasageri ai aeronavei au scăpat nevătămați și au fost preluați de câteva bărci ale localnicilor, aflați în zonă. Ancheta din acest caz a arătat că pasagerul care a decedat a suferit un traumatism la cap imediat după impactul cu apa și că acesta nu purta centura de siguranță. 

citește și...