VIDEO | Imagini dezolante cu incendiile care mistuie Pădurea Amazoniană

23.08.2019, 11:24
VIDEO | Imagini dezolante cu incendiile care mistuie Pădurea Amazoniană
Incendiile par de neoprit

Imaginile din satelit înfățișează America de Sud acoperită de un nor imens de fum provocat de incendiile care fac scrum pădurile tropicale din Brazilia și Bolivia. 

Focul distruge 20% din oxigenul Pământului, iar pădurea amazoniană a fost declarată urgență internațională.  

„Casa noastră a luat foc”

BBC scrie că Emmanuel Macron, președintele Franței, a cerut dezbaterea acestei probleme la summitul G7 care debutează mâine. 

Ca replică la postarea sa, președintele Braziliei l-a acuzat pe Macron de mentalitate colonialistă. Jair Bolsonaro susține că nu are resurse să lupte cu focul și îi acuză pe ecologiști de comploturi.

„Sugestia președintelui francez ca problemele amazoniene să fie discutate la G7, fără participarea țărilor din regiune, evocă o mentalitate colonialistă nepotrivită, care nu aparține în secolul XXI”, a scris Bolsonaro.

Datele transmise prin satelit au relevat o creștere cu 85% a incendiilor din Brazilia, cele mai multe izbucnind în Amazon. 

CNN relatează că focul ar fi fost pus de oameni, iar organizațiile de mediu și specialiștii susțin că fermierii și stăpânii de turme de animale au incendiat zona pentru a curăța pământul, fiind inspirați de președintele Bolsonaro. 

citește și...