VIDEO | Cum arată naveta spațială care va duce oameni pe Marte

29.09.2019, 11:13
VIDEO | Cum arată naveta spațială care va duce oameni pe Marte
Naveta spațială va fi cea mai puternică din istorie

Elon Musk a prezentat întregii lumi naveta spațială care va duce oameni pe Marte, cât și pe Lună sau în alte zone ale sistemului solar. 

Starship a fost proiectată și realizată de compania SpaceX, deținută de Elon Musk. Naveta spațială are 50 de metri lungime și va fi cea mai puternică rachetă din istorie, după cum anunță SpaceX. Va putea transporta 100 de oameni sau 100 de tone de marfă pe Lună sau pe Marte, necesare pentru construirea unor viitoare baze permanente. 

Naveta spațială Starship poate transporta o sută de oameni

Evenimentul de prezentare al navetei spațiale a avut loc în Texas, iar Elon Musk a avut un discurs cât se poate de ambițios. 

„Ar trebui să facem tot ce putem ca să devenim o specie multiplanetară și să răspândim inteligența și dincolo de Pământ. Și ar trebui să facem asta acum.”, a declarat fondatorul SpaceX. 

Inovația principală cu care vine Starship este că poate fi realimentată în spațiu, ceea ce înseamnă că va putea efecta misiuni către alte planete. 

Elon Musk a mai spus că primul zbor ar putea avea loc în doar câteva luni, deoarece ritmul de lucru pentru finalizarea rachetei este unul fără precedent în industria spațială. 


 

citește și...