VIDEO | Cel mai scump pod din istoria României! Unde va fi construit și cum va arăta

31.08.2019, 14:48
VIDEO | Cel mai scump pod din istoria României! Unde va fi construit și cum va arăta
Podul va fi gata în 2022

E oficial! România va primi bani nerambursabili de la Uniunea Europeană pentru a construi cel mai scump pod din istoria țării. 

Podul suspendat dintre Brăila și Tulcea va fi construit cu bani europeni. Lucrările de pregătire a construcției au demarat în decembrie anul trecut și vor dura până în 2022, iar un mai târziu va fi deja funcțional. 

Podul va avea 1,9 km lungime

Informația a fost confirmată ieri chiar de premierul Viorica Dăncilă: „Astăzi (vineri – n.r.) am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea și pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj”.

Cel mai scump pod din istoria României va avea lungimea de 1,9 km, iar drumul de legătură va fi prevăzut cu două benzi pe sens între Brăila și Jijia și cu o bandă în partea dinspre Măcin. 

„Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri. Dincolo de acest proiect mai avem și un al doilea proiect aprobat de Comisia Europeană în această după-amiază, este vorba de extinderea rețelei de apă pentru Cluj și Sălaj. Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două județe. Ajutorul pe care îl primit de la Comisie este semnificativ”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la o emisiune TV. 


 

citește și...