VIDEO / Atac armat la o universitate din Rusia. Opt persoane au murit, alte 19 au fost rănite

20.09.2021, 13:31
VIDEO / Atac armat la o universitate din Rusia. Opt persoane au murit, alte 19 au fost rănite
VIDEO / Atac armat la o universitate din Rusia. Opt persoane au murit, alte 19 au fost rănite

Cel puțin opt oameni au fost împușcați mortal, iar alte 19 persoane sunt rănite în urma unui atac armat care a avut loc luni la o universitate din orașul rusesc Perm.  Atacatorul a fost rănit, înainte să fie arestat, a anunţat Comitetul de anchetă rus. Au existat informații conform cărora acesta a decedat în urma rănilor.

 

Bilanţul atacului armat comis luni dimineaţă de către un student la Universitatea Naţională de Cercetare din Perm, oraş din Ural în estul Rusiei, a crescut la opt morţi şi cel puţin 19 răniţi, tramnsmite Agerpres. Bilanţul nu este definitiv, numărul victimelor ar putea să crească. “La 20 septembrie, un student aflându-se într-una din clădirile universităţii a deschis focul asupra persoanelor din jur. În consecinţă, opt persoane au decedat, iar mai multe altele au fost rănite”, a indicat într-un comunicat Comitetul de anchetă rus.

Potrivit informaţiilor preliminare, autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Aplicaţia Mash scrie că acesta era student la Facultatea de Drept a universităţii din Perm, în specialitatea “Expertiză medico-legală”. Atacatorul a fost rănit, înainte să fie arestat, a anunţat Comitetul de anchetă rus. Au existat informații conform cărora acesta a decedat în urma rănilor.

Atac armat la o universitate din Rusia. Mai mulți studenți au sărit pe fereastră

Atacatorul, Timur Bekmansurov, a intrat în campus la ora locală 11:00 (06:00 GMT). Încercând să scape din calea gloanţelor, mai mulţi studenţi au sărit prin ferestrele de la primul etaj al unei clădiri a universităţii, potrivit imaginilor video difuzate pe reţele de social media. Într-o altă înregistrare, făcută de la o fereastră, se vede un individ îmbrăcat complet în nergu, deschizând focul şi îndreptându-se spre intrarea unei clădiri. Conform unor informaţii, atacatorul a tras circa 30 de focuri dintr-o armă de vânătoare Huglu, cu calibrul 12 mm.

Înainte de atac, Timur Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste.

citește și...