VIDEO / A murit artistul folk Doru Stănculescu. Avea 71 de ani

24.08.2021, 10:28
VIDEO / A murit artistul folk Doru Stănculescu. Avea 71 de ani
VIDEO / A murit artistul folk Doru Stănculescu. Avea 71 de ani

Doliu pe scena artistică din România. Artistul folk Doru Stănculescu a murit. Acesta avea 71 de ani.  Fiul acestuia, Matei Stănculescu, a făcut declarații după dispariția artistului. ”Am ajuns de urgenţă la el şi, după ce am spart uşa, l-am găsit fără suflare”, a declarat Matei Stănculescu despre dispariția tatălui său.

Doru Stănculescu, una dintre legenedele muzicii folk, a murit luni, 23 august 2021, la 71 de ani. Fiul său, Matei Stănculescu a făcut declarații după dispariția artistului. „Chiar ieri a fost la petrecerea fiului meu, însă a plecat mai devreme, spunea că vrea să se odihnească. Am chemat o maşină şi, după ce m-am asigurat că a ajuns acasă, m-am liniştit. Astăzi însă, am văzut că nu mai răspunde la telefon, aşa că am rugat un prieten care locuieşte în apropiere să verifice ce se întâmplă. Nici la uşă nu a răspuns. Am ajuns de urgenţă la el şi, după ce am spart uşa, l-am găsit fără suflare”, a declarat Matei Stănculescu pentru libertatea.ro.

Doru Stănculescu A fost un cântăreț și instrumentist de muzică folk. a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul ”Porțile albastre ale orașului”. Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. Doru Stănculescu era de profesie arhitect.

A murit artistul folk Doru Stănculescu. Mesajele de condoleanțe ale vedetelor

Prezentatorul de televiziune Dan Negru a scris în mediul online: ”Pe Doru Stanculescu l-am prezentat prima dată la Preoteasa in anii ’90. Eram la TVR.  Sala era plină și publicul cânta pe versurile lui Goga și Blaga. Azi, un astfel de play-list e de neimaginat. Doru a murit azi… Folkul avea energia să-i țină in mainstream pe poeții clasici. Să-i facă atractivi publicului larg. Așa cum azi se cântă “Buzele tale dulci ca mierea”, ăia mici de 17 ani cântau atunci “Lordul John” a lui Coșbuc sau “Vara la țara” a lui Topârceanu.  O dată cu el se duc si poeziile unor clasici.  Pe “tura” mea si a copiilor mei, Arghezi, Blaga, Coșbuc vor dispărea din mainstream, din marile săli de spectacole și vor deveni nișe culturale.  Cândva, mai târziu, peste două-trei generații, cei de atunci îi vor redescoperi , îi vor pune pe muzică si îi vor aduce din nou pe stadioane și-n marile săli.  Totul e ca “mai târziu” n-o să devină “prea târziu””.

”Folk nu este nici muzică, nici poezie. Este o stare. Este un fel de a fi. Nu poți mima folk, trebuie să simți folk, să fii de-acolo. Să fii artist pe bune, cu mintea-n stele și sufletul dăruit fiecărui om care te ascultă și îți soarbe versurile. A murit Regele acestui tărâm numit Folk, care are de-a face cu cerul și pământenii in egala masura. A murit Doru Stănculescu. Să te odihneasca Dumnezeu, Dorule…”, a transmis Mircea Radu.

“A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani). Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. Condoleanțe familiei”, a scris Nicu Alifantis pe Facebook.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stănculescu Doru-Emil a plecat azi-dimineață (n.r. luni) să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a transmis și artistul Eugen Avram.

 

 

 

citește și...