VIDEO | A apărut o nouă metodă prin care tinerii se îmbată: beau alcool din balon! Metoda care face ravagii printre adolescenți

03.09.2019, 18:09
VIDEO | A apărut o nouă metodă prin care tinerii se îmbată: beau alcool din balon! Metoda care face ravagii printre adolescenți
Adolescenții englezi adoră să se îmbete cu alcool vaporizat

Tinerii din Marea Britanie au descoperit o nouă metodă pentru a se îmbăta, cu ajutorul unui balon cu alcool vaporizat. 

Acest mod de a consuma alcool este considerat de mulți mai sigur, mai profitabil și sunt convinși că reprezintă „viitorul industriei alcoolului”. 

Un balon cu alcool vaporizat costă 5,5 euro

Pentru suma de aproximativ 5,5 euro, primești un balon plin cu alcool vaporizat în milioane de particule foarte mici. Invenția a fost brevetată de cei de la VapShot, care au modificat un dispozitiv care vaporiza CBD-ul din cannabis pentru a converti vodcă sau whisky în gaz. 

Persoanele care au încercat balonul cu alcool spun că efectul de ebrietate apare imediat și că durează în jur de 20 de minute, însă nu te lasă cu mahmureală și cu problemele digestive care pot apărea după o beție „tradițională”. 

„Poate fi extrem de nociv”

„Primul gust este într-adevăr copleșitor, are un gust foarte puternic și destul de dezgustător, dar te obișnuiești repede. Îmi place asta”, a declarat un tânăr britanic. 

Autoritățile din Marea Britanie nu văd cu ochi buni „invenția” și trag un semnal de alarmă privind riscurile. „Inhalarea aburului de vodcă prin baloane este ceva pe care nu l-aș recomanda niciodată, deoarece poate fi extrem de nociv atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Intrarea directă a alcoolului în fluxul sangvin, fără a fi metabolizată anterior, poate deteriora creierul și este deosebit de periculoasă pentru adolescenți și adulți tineri, deoarece creierul lor nu s-a dezvoltat încă”, a declarat directorul Direcției Sănătății Publice din Kent.

 

citește și...