VIDEO | 26 de cetățeni străini au vrut să treacă ilegal granița în România, într-un camion cu struguri

29.09.2019, 17:07
VIDEO | 26 de cetățeni străini au vrut să treacă ilegal granița în România, într-un camion cu struguri
Cei 26 de cetățeni veneau din Siria și Irak

Un grup de 26 de cetățeni străini a încercat să treacă ilegal granița în România. Oamenii au fost descoperiți într-un camion încărcat cu struguri în timp ce încercau să intre în țară pe la Vama Giurgiu.

Doi cetățeni sirieni și 24 de cetățeni irakieni au fost descoperiți ascunși într-un camion încărcat cu struguri, în timp ce încercau să intre ilegal în România.

„În data de 26.09.2019, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în România, cetățeanul român T.S. în vârstă de 62 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, struguri din Grecia pentru România”, scrie într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cei 26 de cetățeni veneau din Siria și Irak

Cetățenii străini au dezvăluit că au fost ajutați de doi bulgari să ajungă în România, iar rudele lor urma să le plătească acestora 5.000 de euro pentru fiecare persoană, în momentul în care ajungeau la destinație. 

„Cei în cauză au declarat că au fost urcați în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetățeni bulgari și pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul”, mai scrie în comunicat.

Cele 26 de persoane au fost preluate de autoritățile bulgare, iar șoferul camionului a fost reținut pentru 24 de ore. 

citește și...