Vești bune pentru elevii care fac naveta ca să ajungă la școală! Transportul va fi decontat integral

05.02.2020, 11:27
Vești bune pentru elevii care fac naveta ca să ajungă la școală! Transportul va fi decontat integral
Transportul va fi decontat integral

Guvernul a decis aseară ca transportul elevilor care fac naveta ca să ajungă la școală va fi decontat integral. Ministrul Educației a anunțat și alte decizii. 

Monica Anisie a declarat, în cadrul ședinței de guvern de ieri, că sistemul de decontare al abonamentelor școlare va fi îmbunătățit. 

Transportul va fi decontat integral

Astfel, abonamentele elevilor care fac naveta pentru a ajunge la şcoală pe o distanţă de până la 50 de kilometri pot fi decontate integral. În acest moment, potrivit legislaţiei în vigoare, tariful oferit în acest sens este de 3,48 lei/km dus-întors, fără TVA.

„În această seară am propus Guvernului României trei măsuri bune pentru sistemul de educaţie. Prima ordonanţă de urgenţă este de modificare a art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale. În felul acesta se armonizează legislaţia privind naveta elevilor, decontarea acestei navete, având în vedere faptul că decizia Curţii Constituţionale prevedea modificarea acestui articol, şi anume, se referă la sintagma ‘decontării pe bază de abonament’. Această modificare pe care, în seara aceasta, am realizat-o este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor. Pentru că această OUG va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care vom stabili modul în care se va face această decontare a navetei elevilor”, a spus Monica Anisie.

citește și...