Vestea cumplită primită de un bolnav cu COVID-19, după ce s-a trezit din comă. ‘Îmi amintesc doar că…’ 

02.11.2020, 14:30
Vestea cumplită primită de un bolnav cu COVID-19, după ce s-a trezit din comă. 'Îmi amintesc doar că...' 
foto: shutterstock

Un asistent medical din Țara Galiilor a primit cea mai tristă veste după ce s-a trezit din comă, în urma infectării cu coronavirus.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și a stat două săptămâni în comă. Când s-a trezit, el a primit o veste șocantă. Soțul lui a decedat în timp ce el era conectat la aparate.

David Courtney-Williams, în vârstă de 49 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus în luna martie, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit rapid.

A stat 14 zile în comă

Pentru a-l salva, doctorii au decis să îl bage în comă indusă. Între timp, și soțul lui s-a infectat cu COVID-19, însă a decedat la scurt timp, scrie Wales Online.

David Courtney-Williams a început să își revină în 14 zile, dar a avut parte de șocul vieții lui. Partenerul lui murise din cauza coronavirusului.

‘Am fost dărâmat, pur și simplu. Nici măcar nu puteam să țin singur telefonul. Eram atât de slab. Îmi amintesc doar că mă gândeam «ce vrei să spui că Steven a plecat?» Când am fost internat, Steven nu avea simptome. Avea bolile lui, dar două săptămâni mai târziu, când m-am trezit, mi s-a spus că a plecat, iar asta a fost devastator’, a declarat bărbatul.

Deși a trecut mai bine de jumătate de an de când a fost infectat, David încă nu și-a revenit în totalitate. El a spus că a învățat să meargă din nou. De curând, bărbatul s-a întors la spitalul Singleton, din Swansea, unde lucrează ca asistent medical.

‘Am avut ceva emoții înainte să mă întorc, dar până la ora 10 totul era ca înainte – într-un sens bun’, a mai spus el.

citește și...