Vatican vrea să concureze la Jocurile Olimpice din 2024

26.12.2019, 13:51
Vatican vrea să concureze la Jocurile Olimpice din 2024
Vaticanul vrea să concureze la Jocurile Olimpice din 2024

Vatican vrea să concureze la Jocurile Olimpice din 2024. Anunțul a fost făcut de ministrul sportului din cel mai mic stat al lumii. 

Statul Vatican vrea să concureze în competițiile internaționale de sport și are în plan înființarea unui comitet olimpic. Proiectul are ca prim obiectiv, pe termen mediu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

Vatican vrea să concureze la Jocurile Olimpice

În momentul de față, Vatican, cu o populație de aproximativ 1.000 de oameni, are echipă de atletism, dar este interesată și de fotbalul feminin.

„Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ținem cont de asta. Oamenii sunt atrași de spectacolul din sport și asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic.

Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziționarea valorilor de bază. Pe lângă atletism, în Vatican se practică fotbal, taekwondo și cricket.

Logic, Comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câștiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtășite de creștini” , a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

citește și...