„Urăsc să dorm”. Povestea bărbatul care susține că a stat 35 de ani în comă. „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani”

11.11.2021, 16:32
„Urăsc să dorm”. Povestea bărbatul care susține că a stat 35 de ani în comă. „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani”

„Urăsc să dorm” este principala plângere a lui Manel Monteagudo, un electrician naval care susține că a petrecut nici mai mult, nici mai puțin de 35 de ani în comă, de la 22 la 58 de ani. „Pentru mine a fost groaznic. Am văzut un bătrân, cu barbă și păr alb”. Presupusa poveste de viață a lui Manel a făcut furori pe rețelele de socializare 

Totul a început pe 28 februarie 1979, ziua nașterii sale. La acea vreme, Monteagudo lucra ca electrician naval pe o navă comercială germană care se afla în Basra (Irak). S-a urcat pe o scară pentru a repara o piesă și, din întâmplare, a căzut de la o înălțime de 6 metri, potrivit El Mundo. Accidentul l-a lăsat în stare vegetativă timp de 35 de ani.

Acesta a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și în cele din urmă l-au dus acasă, unde a fost îngrijit de iubita lui de atunci și de actuala soție, Conchi.

O lume diferită

Pe 15 octombrie 2014, conform relatării sale, când a deschis ochii, a crezut în mod eronat că se află încă în țara din Orientul Mijlociu. Dar s-a trezit într-un pat foarte mare și într-o cameră cu pereții „foarte bine pictați”.

„Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania”, a explicat el care au fost primele impresii.

Era singur pe vremea aceea. El a recunoscut-o pe iubita lui, deși nu a înțeles motivul pentru care avea părul grizonat, explică el. Nu numai asta. Când a deschis ochii, el s-a confruntat cu oglindă și a văzut un bătrân. A fost foarte greu de acceptat acest fapt.

 „Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un batrân, eu am 23 de ani”, a gândit atunci.

Totul era nou pentru el

„Pentru mine era iubita mea, nu stiam că era deja sotia mea. Imediat ce i-am vazut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, își amintește Manel.

Persoanele care petrec atât de mult în comă au nevoie de un proces lent de reabilitare, dintre care cel mai complicat este reintegrarea socială.

Manel avea nevoie să învețe din nou să meargă, să meargă la baie, să vorbească, după cum subliniază el.

Starea lui civilă era cea de căsătorit , singura modalitate pe care Conchi a găsit-o pentru a putea avea grijă de el, datorită moralei vremii, care penaliza conviețuirea fără contract de căsătorie.

Nu era tată când a căzut în comă. La câteva zile după ce s-a trezit a aflat că are două fiice.

Sunt detalii din experiența lui pe care Monteagudo le împărtășește și altele pe care, cu smerenie, le roagă ca aceștia să continue să facă parte din sfera intimă.

Noutățile pe care le-a descoperit

”Nu știam că există Internetul, singura fibră optică pe care o cunoșteam era cea din marea liberă, iar astăzi navighez pe Internet ca printr-un ocean”.

Nu știa că există mai mult de două canale de televiziune și a fost foarte surprins de succesul programelor de televiziune. Cu atât mai puțin știa ce este o telecomandă.

Controversă în rețelele sociale

Presupusa poveste de viață a lui Manel a făcut furori pe rețelele de socializare . Pe de o parte, o parte dintre aceștia  laudă integritatea protagonistului și capacitatea sa de a depăși o situație atât de complicată prin revenirea la viață după atâția ani în comă.

Pe de altă parte, anumite opinii pun la îndoială veridicitatea cuvintelor lui Manel, punând la îndoială date despre situația sa actuală a familiei și chiar despre sănătatea sa.

 

citește și...