Unde va ninge de Crăciun! Temperaturile vor fi ridicate și de Sărbători

16.12.2019, 19:37
Unde va ninge de Crăciun! Temperaturile vor fi ridicate și de Sărbători
Unde va ninge de Crăciun!

Temperaturile vor rămâne ridicate și de Sărbători. ANM a anunțat unde va ninge de Crăciun și cum va fi vremea în această perioadă.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit de Crăciun, la nivelul întregii țări, iar ninsorile își vor face apariția timid, doar în anumite zone. 

Unde va ninge de Crăciun!

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat, în detaliu, pentru Agerpres, cum va fi vremea de Crăciun.

„De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade. Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade. Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a spus Mateescu.

 

citește și...