Unde poți face testul de coronavirus în România

27.02.2020, 13:14
Unde poți face testul de coronavirus în România

După ce primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, foarte multe persoane vor să știe unde ar putea fi testați în caz că au suspiciuni privind contractarea COVID-19. 

La această oră, 26 de români sunt în carantină și 2.077 se află izolați la domiciliu, iar cei care au intrat în contact cu persoanele bolnave și au simptomele COVID-19 sunt testați. 

Unde poți face testul de coronavirus în România

Autoritățile au transmis în detaliu informații despre testarea pentru coronavirus. Analiza este necesară pentru persoanele care prezintă:

  • febră de minimum 38 grade Celsius ori istoric de febră și tuse și dispnee, ce necesită internare peste noapte, și fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic.
  • o boală respiratorie acută cu orice grad de severitate ce în intervalul de 14 zile, înainte de debut, au avut contact fizic apropiat cu un caz confirmat cu infecție cu coronavirus, în vreme ce pacientul este simptomatic sau care au avut istoric de căsătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă în cel puțin din cele 4 provincii din China afectate în prezent – anume orașul Wuhan, Guangdong Sheng, Beijing Shi, Shanghai Shi – în regiunile Lombardia și Venato din Italia – orașele Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano – ori în regiunea italiană Pemonte.

Cei care merg să fie testați au la dispoziție mai multe spitale din țară:

  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase si Tropicale „Victor Babeș” din București;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Constanța;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Iași;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara.

Foto: Inquam Photos

citește și...