Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ajuta să doarmă mai repede. Polițiștii au găsit arme în casă

04.11.2021, 20:31
Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ajuta să doarmă mai repede. Polițiștii au găsit arme în casă

Un tată britanic este acuzat că a injectat copiilor săi heroină pentru a-i face să se culce. Cercetările au constatat că cei doi copii suferiseră de multă vreme de „neglijență”, potrivit datelor de la Unitatea de Asistență Socială.

Conform ziarului britanic „Daily Mail”, problema tatălui a fost dezvăluită după ce s-a observat o vânătaie precum cea care apare după administrarea unei injecții, pe mâinile celor doi copii, aflați din 2018 sub supravegherea serviciilor sociale

Autoritățile au spus că un bărbat a injectat heroină la doi dintre copiii săi pentru a-i „ajuta să doarmă”, a raportat un studiu recent al autorităților de protecție a copiilor.

Critici la adresa serviciilor sociale

Cei doi copii mici, precum și cei doi frați ai lor mai mari, au suferit „neglijență” pentru o perioadă lungă de timp, iar raportul susține că serviciile sociale au avut nenumărate deficiențe în modul în care au tratat cazul familiei.

Potrivit raportului, incidentul a implicat mai multe agenții, inclusiv Consiliul statal Lancashire și Poliția din Lancashire.

Cele două victime, identificate cu pseudonimele ”Chloe” (18 luni) și ”Harper” (2 ani), au fost plasate inițial sub un plan de protecție a familiei în 2018 din cauza neglijenței care implică un istoric de abuz domestic, consum de droguri și comportament criminal.

Tatăl ar fi încercat să se sinucidă

O parte a raportului spunea: „În noiembrie 2019, unul dintre copii a susținut că tatăl le-a injectat heroină pentru a-i adormi.”

Raportul a menționat că mama a fost identificată ca consumatoare de droguri, chiar și în timp ce era însărcinată cu ”Chloe”, care s-a născut în sevraj.

La acea vreme, ”Chloe” și frații ei au fost îndrumați către serviciile sociale, care i-au plasat sub un plan de protecție a copilului.

Raportul spunea că „în ciuda dovezilor privind abuzul continuu de droguri de către ambii părinți, planul a fost încheiat 10 săptămâni mai târziu”.

Câteva luni mai târziu, situația s-a deteriorat și mai mult când cei doi părinți s-ar fi implicat într-un „incident violent de abuz domestic” în care ambii au suferit răni grave.

În zilele următoare, tatăl ar fi încercat să se sinucidă și s-a prezentat la una dintre școlile copiilor „în timp ce era în stare de ebrietate”.

Problemele cu familia au continuat până în 2019, deoarece consumul de droguri al părinților a continuat și a escaladat până la punctul în care tatăl a fost trimis la închisoare.

Raportul mai menționează că serviciile sociale nu au reușit să ajute familia atât de mult și nu au plasat siguranța copiilor ca o prioritate suficient de mare.

Autoritățile au decis să acorde Autorității de Servicii Sociale tutela celor doi copii, observând că prezența lor în locuința familiei reprezenta un pericol pentru aceștia, mai ales că polițiștii au găsit arme în casă, pe lângă discuțiile continue ale tatălui despre sinucidere.

citește și...