Un supraviețuitor de la Colectiv vrea să devină primar! Unde va candida

21.02.2020, 15:53
Un supraviețuitor de la Colectiv vrea să devină primar! Unde va candida
Un supraviețuitor de la Colectiv vrea să devină primar

Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului din Colectiv, vrea să devină primar. Bărbatul și-a anunțat candidatura chiar astăzi și a explicat de ce a luat această decizie. 

Ranit în incendiul de la Colectiv, Adrian și-a pierdut sora și verișoara în tragedia din 2015 și a petrecut peste două luni în spitale din străinătate pentru a-și reveni.

Un supraviețuitor de la Colectiv vrea să devină primar

Bărbatul de 42 de ani a decis să candideze la Primăria Sectorului 2 din Capitală și va fi susținut de PLUS. 

Adrian Albu are 42 de ani, iar în anul 2015 a fost rănit în incendiul de la Colectiv, în urma căruia a avut 80 de zile de spitalizare în mai multe spitale din străinătate. Sora şi verişoara lui Albu au murit în acel incendiu.

„Am văzut cu propriii mei ochi cum corupţia ucide. Mie mi-a luat ani de viaţă, ani în care aş fi putut să fac altceva în loc să stau să pierd vremea, să mă recuperez medical. Colectiv a fost punct nevralgic, noi din momentul ăla ne-am trezit. În Sectorul 2 avem 157 de unităţi de învăţământ dintre care doar 15 au autorizaţie de funcţionare la incendiu. Noi trimitem copiii la şcoli unde în fiecare zi se poate întâmpla un Colectiv. În fiecare zi. Noi când ne-am dus la Colectiv am mers la un concert şi ne-am dus o dată, copiii se duc în fiecare zi la şcoală. (…) Nouă ne trebuie un program pe mulţi ani ca să rezolvăm această problemă”, a spus Albu.

Foto: Inquam Photos

citește și...