Un șofer de autobuz a pus în geam afișe antivaccin. Riscă desfacerea contractului de muncă

17.09.2021, 12:09
Un șofer de autobuz a pus în geam afișe antivaccin. Riscă desfacerea contractului de muncă
Un șofer de autobuz a pus în geam afișe antivaccin. Riscă desfacerea contractului de muncă

Un șofer din Iași a pus în parbrizul autobuzului pe care îl conducea mai multe afişe cu mesaje împotriva vaccinării. În urma gestului său, șoferului respectiv  nu i s-a mai permis să iasă pe traseu. În plus, acesta riscă să fie sancţionat începând de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

Un şofer din cadrul Companiei de Transport Public a fost oprit să mai conducă după ce a pus în parbrizul autobuzului pe care îl conducea mai multe afișe cu mesaje împotriva vaccinări contra coronavirusului, transmite Agerpres.

“Şoferul a fost oprit (n.r.miercuri) de angajaţii de la serviciul Siguranţa Circulaţiei, a fost pus să dea jos afişele. A fost o iniţiativă proprie. Astăzi a încercat din nou să pună afişele şi să iasă la stradă. A fost oprit. Nu i s-a mai permis să iasă pentru că nu a respectat regulamentul de ordine interioară. Temporar lucrează ca şofer de parc. Urmează să fie cercetat disciplinar întrucât nu are voie să afişeze în mijloacele de transport un afiş neautorizat”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iaşi, pentru sursa mai sus-menționată.

Un șofer de autobuz a pus în geam afișe antivaccin. ”În cazul în care repetă, poate fi şi concediat”

În urma gestului pe care l-a făcut, șoferul respectiv riscă să fie sancţionat începând de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

“Funcţie de gravitatea faptei riscă şi o sancţiune de maxim 10% pe o perioadă de trei luni. În cazul în care repetă, poate fi şi concediat, dar nu pentru că a postat mesajul, ci pentru că nu era autorizat să pună orice mesaj în autobuz fără aprobarea conducerii instituţiei sau a altor factori de decizie”, a mai spus directorul CTP Iași.

citește și...