Un român dispărut de 18 ani, găsit din întâmplare în Milano

27.02.2020, 11:50
Un român dispărut de 18 ani, găsit din întâmplare în Milano
Un român dispărut de 18 ani, găsit din întâmplare în Milano

Un român dispărut de 18 ani a fost găsit, din întâmplare, în Milano. Totul a fost posibil grație unei femei care l-a fotografiat și a cerut ajutor pe internet. 

În urmă cu două zile, o româncă din Italia l-a observat pe un bărbat în tramvaiul cu care circula. Individul i-a atras atenția pentru că vorbea incoerent, însă în limba română. Femeia l-a fotografiat și a scris întreaga întâmplare pe o rețea socială. 

Un român dispărut de 18 ani, găsit din întâmplare în Milano

„Buna dimineata, dragi români. Azi dimineata in tramvaiul nr 9 din Milano porta Venetia am notat acest om, tin sa precizez ca nu este prima data cand il intalnesc dar azi dimineata l-am auzit vorbind singur in romaneste. M-am apropiat de el sa-l intreb cum il cheama, de unde este si daca nu vrea sa fie ajutat. Nu a stiut sa imi raspunda pentru ca mintea lui nu era in lumea reala ci intr-o lume ireala.

Am rugămintea la voi, dacă îl cunoaşteţi, dacă cineva ştie cine este, dacă cineva poate îl caută, să mă ajute să salvăm acest om, măcar să înştiinţăm familia.

Cu siguranţă cineva îl caută, nu e posibil un băiat tânăr să trăiască și să sfârșească așa”, a scris femeia pe Facebook.

Surprinzător, în doar câteva ore postarea a deveni virală și o persoană l-a recunoscut pe român. 

„Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum”, a scris sora românului.

Bărbatul se numeşte Leon Antonius Macra, are 49 de ani și este originar din Bistrița, scrie Antena 3. Românul a plecat în 2002 la muncă în Italia, însă după doar câteva lui nu a mai dat niciun semn de viață. 

 

citește și...