Un român a devenit vedetă în Berlin! De ce a fost arestat Omul Păianjen

06.02.2020, 13:44
Un român a devenit vedetă în Berlin! De ce a fost arestat Omul Păianjen
Un român a devenit vedetă în Berlin

Un român a fost arestat la Botoșani, după ce autoritățile din Germania au emis un mandat european pe numele lui. Bărbatul, supranumit Omul Păianjen, va fi extrădat. 

Dan D., de 51 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și va fi predat către statul german. Bărbatul, care a fost de acord cu extrădarea, a avut, totuși, o dorință. Dacă va fi condamnat la închisoare, vrea să fie transferat la un penitenciar din România, scrie Monitorul de Botoșani.

Un român a devenit vedetă în Berlin

Dan a fost ridicat de polițiștii din Botoșani pe 21 ianuarie, în baza mandatului european de arestare emis la data de 2 decembrie 2019 de către Tribunalul din Tiergarten – Germania.

„Faţă de acesta se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt prin efracţie într-o locuinţă, conform codului penal german”, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Pe 9 iunie 2019, în mijlocul nopții, individul s-a cățărat pe fațada unei clădiri din Berlin, precum Omul Păianjen, a încercat să forțeze o fereastră de la apartamentul unei femei, însă tentativa de furt a fost observată de un trecător, care a alertat autoritățile.

Botoșăneanul și complicele lui au reușit să fugă, dar în urma investigațiilor a fost identificat. 

citește și...