Un român a devenit spaima Mexicului! Cum făcea „Rechinul” 20 de milioane de dolari pe lună

26.07.2019, 18:16
Un român a devenit spaima Mexicului! Cum făcea „Rechinul” 20 de milioane de dolari pe lună
Tudor Florian, zis Rechinul, stânga, și adjunctul sau, Nicolae Cosmin, într-o fotografie publicată de poliția mexicană

Cinci români au fost reținuți ieri, fiind suspectați că fac parte dintr-o rețea de interlopi care se ocupa cu traficul de persoane și clonarea de carduri bancare în Mexic. 

Potrivit Digi 24, rețeaua a fost deconspirată de autoritățile române, cu sprijinul serviciilor secrete americane. 

Produceau chiar și 20 de milioane de dolari pe lună

Indivizii erau implicați în trafic de persoane pe filiera România – Mexic – Statele Unite și au adunat averi fabuloase, într-o lună „de mare succes” adunând chiar și 20 de milioane de dolari. 

Anchetatorii au efectuat percheziții ieri la casele din București și Craiova ale suspecților și au confiscat bani, carduri, autoturisme de lux și arme. 

Craioveanul Florian Tudor, cunoscut drept Rechinul, a pus bazele afacerilor ilegale din Cancun, Mexic, după ce a pozat într-un specialist în instalarea și mentenanța bancomatelor. Mai mult decât atât, potrivit comunicatului DIICOT, membrii grupării au „angajat” persoane din România care aveau cunoștinte de electronică pentru a construi dispozitive electronice și componente de ATM-uri necesare copierii datelor cardurilor bancare.

Gruparea „Rechinul” a cumpărat piața centrală din Craiova

După ce colectau datele despre conturi, cardurile clonate erau preluate de alți membri ai grupării, care plecau în SUA, India, Paraguay și Indonezia pentru a goli conturile. Din aceste destinații, banii luau drumul României și ajungeau la Craiova, unde familiile interlopilor îi cheltuiau după bunul plac. Aceștia au cumpărat case, bolizi și alte bunuri și chiar.. piața centrală din „capitala” Băniei. 

La perchezițiile din România a participat și un ofițer FBI, care s-a implicat în anchetă după ce autoritățile de peste Ocean au descoperit că, pe lângă banii făcuți din clonarea cardurilor, gruparea îi ajuta pe românii care nu aveau acte în regulă să treacă granița dintre Mexic și Statele Unite, unde cereau azil.

Afacerea ilegală a clanului Rechinul a început să aibă probleme anul trecut, după ce un fost asociat, devenit între timp rival, a fost împușcat mortal în Cancun, de bodyguardul liderului grupării. Momentul crimei a fost surprins de camerele de supraveghere și, după cercetări amănunțite care au durat jumătate de an, „Rechinul” a fost prins. 

 

citește și...