Un renumit medic de peste Ocean crede că oamenii ar trebui să trăiască doar 75 de ani

02.09.2019, 17:54
Un renumit medic de peste Ocean crede că oamenii ar trebui să trăiască doar 75 de ani
Celebrul medic are acum 62 de ani

După ce în urmă cu cinci ani medicul și profesorul universitar Ezekiel Emanuel a scris un eseu cu titlul „De ce sper să mor la 75 de ani”, omul de știință a dezbătut recent pe larg opinia sa referitoare la durata de viață. 

În eseul din 2014, Emanuel spunea că, după vârsta de 75 de ani, o persoană consumă mai mult decât produce. În interviul acordat recent celor de la Technology Review, medicul a precizat că statul american cheltuie, în medie, 7$ pentru fiecare vârstnic, în timp ce pentru un minor doar 1$, deși „copiii sunt viitorul”. 

Medicul spune că după 75 de ani nu va mai lua medicamente

Medicul, care are un frate care a fost de două ori primarul orașului Chicago, este decis ca, odată ce va ajunge la 75 de ani, să renunțe la medicamente și să nu apeleze la nicio metodă care i-ar prelungi viața. 

„La începutul anilor 1980, aveam o teorie potrivit căreia pe măsură ce devenim mai longevivi, devenim și mai sănătoși. Practic, că la 70 de ani vom fi precum părinții noștri în timp ce aveau 50. Însă, dacă urmărești studiile și statisticile, nu e deloc așa. Avem mai multe dizabilități, în lume oamenii vârstnici au mai multe probleme de sănătate. Și, de fapt, cel mai important aspect este că, dacă te uiți la persoanele inteligente, nu prea mai au activitate remarcabilă odată ce trec de 75 de ani, pentru că nu mai reușesc să exploreze alte zone ale funcției cognitive a creierului”, a spus Emanuel. 

Întrebat ce este greșit în a te bucura de o viață lungă, medicul a răspuns: „Atunci când ma uit la cei care trăiesc până la 70, 80, 90 de ani, observ că de la un punct încolo al vieții mai mult „se joacă”. Nu au o activitate care să conteze și să fie plină de sens. Merg cu motocicleta, fac drumeții… nu mă înțelegeți greșit, sunt lucruri onorabile, dar nu e ăsta principalul deziderat în viață. Sau, dacă este, înseamnă că viața nu este foarte satisfăcătoare”. 

 

citește și...