Un pacient de la Spitalul Săpoca a ucis patru oameni și a rănit alți nouă, cu un stativ de perfuzie

18.08.2019, 11:22
Patru oameni au fost uciși și alți nouă sunt grav răniți

Un bărbat internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca din județul Buzău a omorât, noaptea trecută, patru pacienți şi a rănit alți nouă, cu un stativ de perfuzie. 

Comisarul-șef al IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, a declarat pentru Antena 3 că pacientul a luat un stativ de perfuzii și a intrat în două saloane, unde i-a atacat pe cei internați. Patru oameni au murit, iar nouă pacienți sunt grav răniți, unii dintre ei având traumatisme cranio-cerebrale. 

Bărbatul era internat cu sevraj etilic

Criminalul, originar din comuna Săgeata, județul Buzău, a fost internat voluntar la Săpoca, joia trecută, cu sevraj etilic. După ce a comis faptele reprobabile, bărbatul de 38 de ani a încercat să fugă și a fost imobilizat de un polițist care se afla la spital cu alt scop. În acest moment, agresorul se află în custodia poliției. 

„În jurul orei 03:30, unul dintre pacienții internați și-a agresat colegii de salon și alte femei dintr-un alt salon, dintre care au murit trei la fața locului și unul la spital și a rănit încă nouă persoane, totul într-un episod psihotic. Pacientul era internat într-un salon cu regim normal. El nu era într-un sector cu supraveghere sporită. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. La momentul acela erau 2 muncitori pentru supraveghere periculoasă, 4 asistente și 3 informații”, a comunicat directorul spitalului.