Un pacient de la Spitalul Săpoca a ucis patru oameni și a rănit alți nouă, cu un stativ de perfuzie

18.08.2019, 11:22
Un pacient de la Spitalul Săpoca a ucis patru oameni și a rănit alți nouă, cu un stativ de perfuzie
Patru oameni au fost uciși și alți nouă sunt grav răniți

Un bărbat internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca din județul Buzău a omorât, noaptea trecută, patru pacienți şi a rănit alți nouă, cu un stativ de perfuzie. 

Comisarul-șef al IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, a declarat pentru Antena 3 că pacientul a luat un stativ de perfuzii și a intrat în două saloane, unde i-a atacat pe cei internați. Patru oameni au murit, iar nouă pacienți sunt grav răniți, unii dintre ei având traumatisme cranio-cerebrale. 

Bărbatul era internat cu sevraj etilic

Criminalul, originar din comuna Săgeata, județul Buzău, a fost internat voluntar la Săpoca, joia trecută, cu sevraj etilic. După ce a comis faptele reprobabile, bărbatul de 38 de ani a încercat să fugă și a fost imobilizat de un polițist care se afla la spital cu alt scop. În acest moment, agresorul se află în custodia poliției. 

„În jurul orei 03:30, unul dintre pacienții internați și-a agresat colegii de salon și alte femei dintr-un alt salon, dintre care au murit trei la fața locului și unul la spital și a rănit încă nouă persoane, totul într-un episod psihotic. Pacientul era internat într-un salon cu regim normal. El nu era într-un sector cu supraveghere sporită. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. La momentul acela erau 2 muncitori pentru supraveghere periculoasă, 4 asistente și 3 informații”, a comunicat directorul spitalului.

 

citește și...