Un nou record îngrijorător al cazurilor noi de coronavirus. Capitala a depășit pragul de infectare de 1,5

09.10.2020, 14:51
Un nou record îngrijorător al cazurilor noi de coronavirus. Capitala a depășit pragul de infectare de 1,5
Un nou record îngrijorător al cazurilor noi de coronavirus. Capitala a depășit pragul de infectare de 1,5/ foto: pixabay

Vineri, 9 octombrie, România a înregistrat un nou record îngrijorător al cazurilor noi de coronavirus! În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 3.186 de cazuri noi de COVID-19. Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat.

Conform Grupului strategic de comunicare, în Capitală și alte șapte județe din România, rata de infectare a depășit pragul de 1,5, cumulată în ultimele 14 zile. Iată județele în care s-au înregistrat cazuri record de infectare cu coronavirus: București (2,28), Alba (1,98), Vâlcea (1,98), Iași (1,80), Teleorman (1,62), Neamț (1,62), Vaslui (1,59).

Focar de coronavirus la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti

Vineri, 9 octombrie, managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală a confirmat că 26 de cadre medicale din această unitate sunt infectate cu coronavirus, conform Antena 3.

“Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă”, a explicat managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, chirurgul Dragoș Davițoiu, potrivit psnews.ro.

Mitropolia Moldovei a cerut anularea restricțiilor privind pelerinajele din Iași

Mitropolia Moldovei a cerut anularea tuturor restricțiilor în ceea ce privește pelerinajele din Iași. Momentan, la moaștele Sfintei Parascheva pot intra doar ieșenii.

În plus, Mitropolia Moldovei a trimis deja o notificare către toți membrii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, în care a solicitat modificarea punctului 4 din ultima hotărâre, cea care prevede că pelerinii nu au voie să atingă racla, scrie Ziarul de Iași.

Mitropolia a mai cerut ca CJSU Iași să discute la nivel național pentru abrogarea Hotărârii nr. 47 / 05.10.2020, prin care era restricționat accesul pelerinilor din alte localități la o sărbătoare religioasă.

‘După obținerea răspunsurilor de la CNSU și DSP Iași, vom putea organiza o ședință punctuală pentru a aduce amendamente deciziei CJSU nr 35/06 oct 2020’, au precizat reprezentanții Prefecturii Iași.

citește și...