Un fost ofiţer CIA va fi consultant pentru următorul film regizat de Bobby Păunescu

20.12.2021, 16:06
Un fost ofiţer CIA va fi consultant pentru următorul film regizat de Bobby Păunescu

Fostul ofițer CIA Milt Bearden va fi consultant pentru următorul film regizat de Bobby Păunescu intitulat ”Fantomele”. Coproducție va fi filmată în proporție de 70% la studiourile Buftea. Pentru realizarea filmului, vor participa și faimoasele studiouri Paramount și 20th Century.

Milton Bearden, un fost ofiţer CIA (Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite), va participa, în calitate de consultant, la producţia peliculei regizate de Bobby Păunescu.

Scenariul filmului Fantomele este scris de către Bobby Păunescu și Kent Jones, colaborator al lui Martin Scosese și președintele cunoscutei Societăți de Film Lincoln Center.

Producția, bazată pe fapte reale

Așa cum reiese chiar din titlu, producția, al cărui buget este de peste 24 milioane USD, este bazată pe fapte reale, privind activitatea spionilor deplin conspirați, care au făcut sacrificii enorme pentru a-și desfășura activitatea în slujba țării. Acțiunea are loc în anii ’70 în plin Război Rece, atunci când România făcea parte din Pactul de la Varșovia, România fiind totodată un actor extrem de relevant pe scena internațională.

“În perioada Războiului Rece, România avea unul dintre cele mai bune servicii de intelligence din regiune. Mult peste vecinii săi. Am ales să mă alătur acestui proiect ca urmare a capacității și profesionalismului de care domnul Păunescu a dat dovadă. Am citit scenariul și este unul excepțional” – M. Bearden.

Cine este Milton Bearden

Înrolat în CIA în 1964, Bearden a fost spion american timp de 30 de ani, și șef de stație în mai multe țări, printre care și Germania sau Pakistan, dar și șeful spațiului soveitic și est-european în perioada destrămării URSS. Spionul CIA a jucat un rol extrem de important și în înfrângerea URSS din campania militară din Afganistan, derulată între 1979-1989, antrenând și oferind sprijin logistic pentru celebru serviciu de intelligence pakistanez ISI.

Retras din activitate, Bearden a devenit autor al mai multor cărți și comentator al trusturilor media din SUA, pentru ca, începând cu 1998 să devină și consultant de film pentru producții care aduc în prim-plan tema spionajului.

Acesta a lucrat, printre altele, cu Robert de Niro pentru realizarea filmelor Ronin și Meet the Parents, oferind totodată consultanță și pentru filemele The Good Shepherd ( Robert de Niro, Angelina Jollie , Matt Damon) și Charlie Wilson’s War, realizat de către Mike Nichols cu Tom Hanks in rolul principal.

citește și...