Un erou de la Cernobîl și-a pus capăt zilelor! De ce a făcut cumplitul gest

18.07.2019, 16:50
Un erou de la Cernobîl și-a pus capăt zilelor! De ce a făcut cumplitul gest
Dezastrul de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986

Un bărbat care a participat la operațiunile de lichidare de la Cernobîl, imediat după tragicul accident, s-a sinucis luna trecută.

Potrivit Daily Mail, bărbatul de 61 de ani a văzut popularul serial despre Cernobîl luna trecută și a decis apoi să își pună capăt zilelor.

Fiica bărbatului a povestit că acesta s-a aruncat de pe acoperișul unei clădiri de cinci etaje din Aktobe, Kazakhstan, deoarece era dezamăgit că nu a primit recunoștința pe care o merita. Guvernul a refuzat să-i ofere unul din apartamentele de care alți salvatori de la Cernobîl au beneficiat, în urma implicării după explozie. Un apropiat al bărbatului a declarat că prietenul său „a trăit în mizerie, fără a avea o casă decentă”.

Nagashibay Zhusupov a lucrat ca lichidator la ruinele reactorului 4 de la Cenorbîl, cel distrus de explozie, apoi s-a angajat la un centru sovietic de teste nucleare, situat în Semipalatinsk.

„Ne-am uitat cu toții la serialul Cernobîl. Tata și-a adus aminte de momentele cumplite și a plâns când a văzut scenele”, a declarat Gaukhar Zhusupov, fiica bărbatului.

citește și...