Un bărbat care a jefut o casă de schimb valutar din Sibiu, imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă

02.01.2022, 14:37
Un bărbat care a jefut o casă de schimb valutar din Sibiu, imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă
Un bărbat care a jefut o casă de schimb valutar din Sibiu, imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă

Jaf la o casă de schimb valutar din Sibiu. Bărbatul care a jefuit casa de schimb valutar a fost imobilizat de cetățenii aflați în zonă.  Ulterior, jandarmii care au sosit la fața locului au constatat că individul avea o armă asupra sa, însă fărtă muniție. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Un bărbat a jefuit o casă de schimb valutar din Sibiu. Incidentul a avut loc în data de 31 decembrie 2021. Bărbatul respectiv a fost imobilizat de cetăţeni, jandarmii care au intervenit la faţa locului constatând că acesta avea o armă asupra lui.

“În urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la o casă de schimb valutar, un bărbat a intrat în încăperea unde îşi desfăşura activitatea angajata şi a sustras o sumă de bani. Ajunşi imediat la faţa locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetăţenii care se aflau în zonă. În urma verificărilor efectuate de jandarmii sibieni, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Sibiu, care avea asupra sa o armă, depistată în momentul imobilizării”, se arată într-un comunicat al IJJ Sibiu, potrivit Agerpres.

Un bărbat care a jefut o casă de schimb valutar din Sibiu, imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă. A furat 2.150 de euro

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna Aţel, a fost audiat şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. S-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

“În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 31 decembrie, în jurul orei 11,15, profitând de un moment de neatenţie al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb şi ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro. În condiţiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăţi, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit şi l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu. În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forţele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniţie”, pmenționează IPJ Sibiu.

Reprezentanţii casei de schimb valutar au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea condiţiilor de siguranţă, mai precizează sursa citată.

citește și...