Un avion de vânătoare se prăbușește în Rusia. Patru persoane au fost ucise și 25 rănite

18.10.2022, 19:15

Impactul avionului, un Su-34, a provocat un incendiu de proporții, potrivit autorităților ruse. Până în prezent, patru persoane au fost ucise și 25 rănite. În urma accidentului, a fost generată o minge de foc de mari dimensiuni cu o coloană de fum vizibilă. Incendiul din zona clădirii rezidențiale se întinde pe aproximativ 2.000 de metri pătrați, potrivit serviciilor de urgență.

Cel puțin patru persoane au fost ucise și 25 rănite după ce un avion militar s-a prăbușit peste o clădire rezidențială în orașul, din sudul Rusiei, potrivit agențiilor de presă ruse care citează martori. Ministerul rus al Apărării a confirmat prăbușirea și a declarat că echipajul de la bordul avionului de luptă a reușit din fericire să se ejecteze la timp.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată flăcări care izbucnesc din ceea ce pare a fi o clădire de nouă etaje. În mod similar, Ministerul rus al Apărării a susținut că principala cauză a prăbușirii ar fi putut fi defectarea unuia dintre motoarele aeronavei în timpul decolării., transmiteBBC.

Modelul Su-34

Este un avion de vânătoare-bombardament Su-34. În urma accidentului, a fost generată o minge de foc de mari dimensiuni cu o coloană de fum vizibilă. Incendiul din zona clădirii rezidențiale se întinde pe aproximativ 2.000 de metri pătrați, potrivit serviciilor de urgență.

Acesta este un avion de atac și de vânătoare-bombardament avansat, greu, cu două locuri, cu rază lungă de acțiune, cu două motoare, de concepție bimotor, fabricat de compania rusă de stat Sukhoi. Potrivit agenției ruse de știri TASS, procuratura rusă a deschis o anchetă penală. Potrivit primelor informații, pilotul a abandonat aeronava înainte de a se prăbuși.

Video cu avionul militar prăbușit

O înregistrare video din momentul impactului avionului, publicată de agenția de presă Mash, arată clădirea de apartamente cu mai multe etaje cuprinsă de flăcări, din care se ridicau coloane importante de fum negru și gros.

Guvernatorul regiunii Krasnodar din Rusia, Binyamin Kontradtiev, a declarat că “toate unitățile de pompieri și de salvare din regiune lucrează pentru a stinge incendiul”. Oficialii au confirmat, de asemenea, că cel puțin 15 apartamente au fost avariate.

Cinci dintre cele nouă etaje ale clădirii au fost afectate

Incidentul a avut loc luni după-amiază devreme, când se crede că avionul Su-34 se afla în timpul unui antrenament. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, citat de agențiile ruse, incendiul a afectat cinci din cele nouă etaje ale clădirii.

Orașul Yeysk este situat la Marea Azov, chiar vizavi de orașul ucrainean Mariupol, care a fost devastat de bombardamente și de un asediu îndelungat în primele luni ale ofensivei rusești, care a început în februarie anul trecut. Principalele sectoare economice ale orașului sunt pescuitul și industria alimentară. Într-o măsură mai mică, industria ușoară și materialele de construcții.

citește și...