Un apropiat al lui Aurelian Preda, dezvăluiri despre adevărata cauză a morții artistului

07.11.2019, 13:45
Un apropiat al lui Aurelian Preda, dezvăluiri despre adevărata cauză a morții artistului
Un apropiat al lui Aurelian Preda, dezvăluiri despre adevărata cauză a morții artistului

Un apropiat al lui Aurelian Preda a făcut dezvăluiri despre adevărata cauză a morții artistului. Bărbatul i-a stat alături în ultimele zile de viață, la Viena, și a povestit în detaliu ce i-a provocat sfârșitul solistului.

Din cei 46 de ani de viață, Aurelian Preda a fost sănătos doar jumătate, pe restul petrecându-i într-o continuă luptă cu boala. George, un prieten foarte apropiat al solistului, locuiește de ani buni la Viena și i-a fost alături cântărețului în ultimele momente de viață. 

Un apropiat al lui Aurelian Preda, dezvăluiri despre adevărata cauză a morții artistului

Bărbatul a povestit, pentru o emisiune TV, că decesul lui Preda s-a produs mai repede din cauza unei erori medicale. Astfel, medicul i-ar fi mărturisit lui George că stentul de la pancreas care îi fusese montat lui Aurelian în România a fost de plastic și a cauzat complicații. Locul inciziei s-a infectat și i-a provocat artistului septicimie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă stentul ar fi fost de metal. 

Apropiatul lui Preda a dezvăluit și cum a murit artistul. După ce a rămas singur la o pensiune, Aurelian s-a simțit extrem de rău și a fost nevoit să se chinuie să ajungă la recepție pentru a suna la Salvare. 

„Cu o zi înainte el nu a putut să mânănce mult, a mâncat doar o supă de usturoi. Doar atât a putut să mănânce. Am mers prin oraș să-i cumpere Anameriei diverse cadouri. Am mers la acea pensiune și ne-a zis că nu mai poate să iasă în oraș cu noi, că simte că trebuie să stea în pat, că trebuie să meargă și la clinică. A doua zi urma să mergem la clinică, doar că între timp, în acea seară, ne-a sunat profesorul-doctor și a zis: veniți de urgență la clinică pentru că prietenul vostru este în comă! A fost luat de Salvare de la pensiune, nici măcar nu era transportabil, era pe aparate. La pensiune i s-a făcut rău, bănuiesc că s-a târât până la recepție, noi nu am fost acolo când l-a luat Salvarea. Era cu o zi înainte să meargă la biopsie, noi am fost șocați pentru că a fost pe picioare, conștient, noi am vorbit”, a declarat George. 

„A doua zi ne-am dus la clinică, era conștient, foarte normal la cap, puteai să vorbești cu el, doar că avea o vorbire foarte îngreunată. Totul s-a întâmplat în câteva ore. Avea un stent, dar nu la inimă ci la pancreas. El a avut pancreatită. Acel stent a fost montat aici, la noi, în România. Nu vreau să dau vina pe nimeni – stentul a fost din plastic dar trebuia să fie din metal. Ne-a explicat profesorul de acolo, a vorbit cu familia Anei și eu am fost acolo, de față. Ne-a zis că probabil dacă acest stent era din metal ar fi trăit mulți ani”, a mai povestit prietenul regretatului interpret de muzică populară.

citește și...