Un agent de fotomodele a fost găsit spânzurat în pușcărie. Fostul asociat al lui Epstein ar fi procurat peste o mie de femei și minore

20.02.2022, 11:40

Un agent de modeling care era apropiat de finanțatorul american Jeffrey Epstein, a fost găsit mort în celula sa din închisoarea din Franța, unde era reținut în cadrul unei anchete privind violul și traficul sexual de minori, potrivit parchetului din Paris.

Poliția din Paris investighează moartea lui Jean-Luc Brunel în închisoarea istorică La Sante din Paris, a anunțat procuratura. Jean-Luc Brunel, numit ulterior „proxenetul” lui Jeffrey Epstein,  a fost găsit spânzurat în celula sa din La Santé, Paris, la ora 1 dimineața, în timpul unui control de noapte.

Brunel a fost reținut pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris în 2020, ca parte a unei ample anchete franceză declanșată de acuzațiile americane de trafic sexual împotriva lui Epstein. Unul dintre principalii acuzatori ai lui Epstein, Virginia Roberts Giuffre, a susținut că Brunel a procurat femei, unele dintre ele minore, pentru sex cu Epstein și alți oameni bogați, ademenindu-le cu promisiuni privind modellingul, potrivit Daily Mail.

Agentul fotomodelelor i-ar fi procurat „o mie de femei” lui Epstein

Victimele presupusului său abuz au descris șocul și consternarea că bărbatul de 75 de ani, un cunoscut model din anii 1980 și 1990, care a condus diferite agenții în Paris și New York, nu va fi niciodată judecat.

Brunel ar fi procurat peste o mie de femei și fete cu care Epstein a întreținut relații sexuale, iar agentul fotomodelelor aștepta să fie judecat, în Franța.

Dublă lovitură pentru victime

Victimele au numit moartea lui o dublă lovitură după ce Epstein s-a sinucis în 2019 într-o închisoare din Manhattan, în timp ce aștepta acuzații de trafic sexual.

Avocații lui Brunel au sugerat sâmbătă că și el s-a sinucis.

Moartea lui Epstein este una controversată din cauza descoperirii potrivit căreia camerele video ale închisorii unde se află Epstein nu funcționau în momentul în care acesta a murit.

O patrulă de noapte i-a găsit cadavrul în jurul orei 1 dimineața”, a spus o sursă de anchetă. „A fost lansată o anchetă judiciară, iar dovezile indică sinucidere”, a mai precizat sursa, potrivit Daily Mail.

Ce au spus victimele

Într-o declarație, victimele au descris „supărarea” prin care au trecut.

„Jean-Luc Brunel nu a încetat niciodată să-și declare nevinovăția”, au spus aceștia.

Avocații nu au mai comentat ce s-a întâmplat și nu era clar dacă închisoarea avea măsuri de prevenire a sinuciderii.

citește și...