Uluitor ce s-a întâmplat cu un preot din Suceava, care avea amantă! Sătenii au luat foc

29.06.2019, 12:01
Uluitor ce s-a întâmplat cu un preot din Suceava, care avea amantă! Sătenii au luat foc

E scandal mare în satul Bursuceni din Suceava. Un preot este acuzat de localnici că vrea să divorțeze pentru amanta lui. Preotul care s-ar fi îndrăgostit de amanta tinerică are un copil cu soția.

De la începutul lunii iulie, părintele Constantin Marișca va sluji în altă biserică, motiv pentru care a trebuit să elibereze casa parohială, scrie libertatea.ro.

Sătenii sunt revoltați. Ei spun că zilele trecute preotul ar fi tocmit doi oameni din sat pentru a scoate în stradă hainele preotesei. Indivizii, cinstiți cu vin, și-ar fi pus pe cap chiloții găsiți prin bagajele femeii, relatează Obiectiv de Suceava. „A început să-și care hainele, iar pe ale preotesei le-a aruncat în grădină. Săraca, are copil mic, de un an și opt luni, și nu are unde să plece. Ea nu e de aici din sat, e din Siminicea. Va trebui să plece pe la rude. Ni se rupe sufletul de ea”, a povestit Maria D, o localnică din Bursuceni.

Pălămarul ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe preot să-și împacheteze lucrurile, însă, în agitația creată, acesta ar fi agresat-o pe preoteasă. „Am auzit-o strigând după ajutor. Era noapte, aproape zece seara. Un bărbat a sunat la 112 și a venit poliția. Pălimarul și finul preotului s-au ascuns în coteț la porci. Nu le este rușine, să o lovească pe săraca femeie”, a spus un sătean. „Erau beți, au băut toată ziua vin, că părintele a avut vin acolo. Toate hainele le-au scos acolo, în curte și juca chiloții pe cap, ăista e preot”, a mai spus o enoriașă, confrom sursei citate.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a intervenit în conflictul iscat între sătenii din Bursuceni și preotul Marișca care va sluji duminică ultima oară la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bursuceni. „Preotul Marișca nu a fost caterisit, cum susțin oamenii, a fost doar transferat către o altă parohie, începând cu data de 1 iulie”, a explicat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, conform sursei citate.

Din spusele localnicilor, preotul este acuzat că și-ar neglija familia pe motiv că ar avea o amantă mai tânără, notează sursa citată.

Obiectiv de Suceava mai scrie că preotul Constantin Marișca a refuzat să dea detalii despre numele parohiei în care va sluji și nici despre soarta copilului de aproape doi ani și a preotesei. Oamenii din Bursuceni spun că femeia nu are locuință și ar putea rămâne la mila rudelor. Potrivit canoanelor bisericești, preotii și diaconii nu se mai pot căsători după ce au fost hirotoniți, conform crestinortodox.ro. În noiembrie 2012, părintele Marișca s-a ales cu dosar penal, după ce în timpul unei ore de religie, la şcoala din sat, l-ar fi lovit în faţa clasei pe unul dintre elevi, un băiat în vârstă de 14 ani, conform Monitorul de Suceava.

citește și...