Ultimele minute din viața lui George Floyd! Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

05.06.2020, 16:41
Ultimele minute din viața lui George Floyd! Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO
George Floyd a decedat la scurt timp după ce a venit ambulanța/ foto: captura video

Moartea afro-americanului George Floyd a stârnit un val de proteste masive în SUA! Patru polițiști sunt anchetați, iar unul dintre ei, Derek Chauvin, a fost arestat și acuzat de omor.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, originar din Huston, tocmai își pierduse slujba la un restaurant din cauza pandemiei de coronavirus.

The New York Times a reușit să reconstituiască moartea lui George Floyd, pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, dar și a filmulețelor înregistrate de martori.

George Floyd a murit pe 25 mai

Tot incidentul șocant a început pe 25 mai, în Minneapolis. Polițiștii sunt solicitați să investigheze un bărbat care a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari, pentru a cumpăra un pachet de țigări. Suspectul era chiar Floyd, care deja fusese confruntat de angajații magazinului Cup Foods.

În plus, la apelul făcut la 911, angajații au spus că bărbatul este beat și are un comportament ciudat.

Prima mașină de poliție sosește la câteva minute de la apel și îl găsește pe George Floyd într-un SUV albastru. Unul dintre polițiști îl roagă pe Floyd să pună mâinile pe volan și scoate pistolul. În tot acest timp, un bărbat filma dintr-o mașină parcată alături.

George Floyd este scos din mașină și sprijinit de peretele magazinului cu cătușele la mâini. Pe imaginile de luat vedere a reieșit că Floyd nu a fost violent cu polițiștii.

George Floyd se plânge că nu poate respira

După 5 minute de la reținere, bărbatul este dus lângă mașina oamenilor legii, însă refuză să urce în mașină și se prăbușește. În înregistrare se vede cum Floyd le spune polițiștilor că nu se simte bine și că nu poate respira.

La scurt timp apare și a doua mașină de poliție, cu agenții Derek Chauvin și Tou Thao, ambii având numeroase plângeri la activ.

Derek Chauvin își ajută colegii să îl urce pe Floyd în mașină și face eforturi uriașe pentru a-l pune pe bancheta din spate.

Pentru că nu reușea, la un moment dat, Chauvin îl trage pe Floyd din mașină și îl întinde pe asfalt cu fața la pământ.

Polițiștii sunt adunați în jurul lui Floyd, iar 3 dintrei ei aplică presiune pe gât, torace și picioare.

Deși se afla la pământ, George Floyd strigă după ajutor și se chinuie să respire: ‘Nu pot respira, omule, te rog’. 

George Floyd a decedat la scurt timp după ce a venit ambulanța

Polițiștii cer asistență medicală prin stație, spunând că lui Floyd îi curge sânge din gură.

Filmul șocant arată că, în ciuda faptului că fusese cerută asistența medicală, Chauvin îi ține genunchiul pe gât lui Floyd.

”Nu pot respira! Te rog, genunchiul de pe gâtul meu!’, strigă Floyd.

După 20 de minute de la reținerea bărbatului, o ambulanță ajunge la fața locului. Îi verifică pulsul lui Floyd, însă polițistul Chauvin ține genunchiul pe gâtul lui pentru încă un minut, în ciuda faptului că acesta este inconștient. Se ridică abia la insistențele echipajului medical îi cere acest lucru.

Decesul lui George Floyd a fost constatat la o oră după ce a fost preluat de ambulanță.

citește și...