Ultimele investigații în legătură cu decesul lui Kobe Bryant! Ce greșeli majore a făcut pilotul aeronavei

28.01.2020, 16:28
Ultimele investigații în legătură cu decesul lui Kobe Bryant! Ce greșeli majore a făcut pilotul aeronavei
Ultimele investigații în legătură cu decesul lui Kobe Bryant!

Elicopterul în care se afla Kobe Bryant s-a prăbușit duminică dimineață, 26 ianuarie, într-o zonă deluroasă din Calabasas, Los Angeles. Sportivul călătorea alături de fiica lui, Gianna, și alți 7 pasageri. Nimeni nu a supraviețuit impactului cu solul.

Ultimele investigații în legătură cu decesul lui Kobe Bryant!

Din ultimele investigații efectuate de experți reiese că pilotul elicopterului este vinovat de tragedie. Elicopterul s-a prăbuşit după ce a pierdut foarte mult din altitudine, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Conform anchetei de la locul accidentului, pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum, dar a evaluat greşit apropierea de culmile muntoase din zonă fără să reducă viteza.

Mai mult de atât, pilotul a urcat de la 400 de metri la peste 600, fără să țină cont de culmile muntoase din zonă. Specialiștii sunt de părere că pilotul Ara Zobayan nu avea vizibilitate din cauza ceței și a crezut că a depășit culmile munților.

Din păcate, lovise una dintre acestea cu viteză prea mare. Totuși, elicopterul avea instalat un senzor care l-a avertizat pe pilot că zboară prea jos.

Ara Zobayan se chinuia să scape de ceața densă din zonă, dar survola zona cu peste 200 km/h, în condițiile în care aeronava putea circula și cu viteză mai mică pentru a evita obstacolele. O altă eroare pe care a făcut-o pilotul lui Kobe Bryant a fost decizia de a coborî la o altitudine mai mică.

Totodată, se exclude varianta unei defecțiuni ale aparatului de zbor. Elicopterul era unul dintre modelele cele mai preferate de celebrități pentru siguranță.

Momentan, nu se știe ce a cauzat accidentul, mai ales pentru că elicopterul nu avea cutie neagră.

Sursa: CNN

citește și...