Tuncay Ozturk vorbește despre măștile medicale. Ce spune fostul soț al Andreei Marin

02.04.2020, 09:56
Tuncay Ozturk vorbește despre măștile medicale. Ce spune fostul soț al Andreei Marin
Tuncay Ozturk vorbește despre măștile medicale. Ce spune fostul soț al Andreei Marin

Tuncay Ozturk, fostul soț al vedetei de televiziune Andreea Marin, a vorbit despre măștile de protecție și despre cum ne protejează acestea pe durata pandemiei de coronavirus.

Într-o înregistrare video pe care a postat-o pe contul său de socializare, Tuncay Ozturk, specialist în fizioterape, kinetoterapie și recuperare medicală, explică cine ar trebui să poate măștile medicale atât de căutat în această perioadă de pandemie de coronavirus în România.

“Ajută măștile cu adevărat împotrivă virusului? Unul dintre motivele pentru care oamenii poartă măști este acela că ei cred că îi vor proteja. Ceea ce ar trebui să știm este că virusul nu plutește în aer, deci măștile nu ne protejează deloc împotrivă lui.

Deși virusul între în corp prin gură, nas sau ochi, cu toate acestea, mâinile joacă cel mai important rol. De exemplu, virusul va fi pe mâaă mea dacă am dat mână cu cineva care a primit virusul și apoi mi-am atins față. Toate măștile chirurgicale nu sunt de folos dacă nu sunt respectate cele mai importante principii igienice”, spune Tuncay Ozturk în înregistrarea respectivă, potrivit wowbiz.ro.


Fostul partener de viață al Andeei Marin afmă că cea mai importantă metodă de protecție împotrva coronavirusului este igiena mâinilor.

”Cea mai bună metodă pentru publicul larg de a se proteja împotrivă coronavirusului este de a avea o igiena a mâinilor cu adevărat atentă, prin spălarea mâinilor cu apa și săpun sau cu un produs de dezinfectare a mâinilor, mai ales atunci când ați fost expus în locuri publice, atingând suprafețele pe care alte persoane le-ar fi putut atinge.

Organizația Mondială a Sănătății recomanda să purtați măști numai în cazuri specifice: dacă aveți tușe, febră sau dificultăti în respirație. Dacă nu aveți aceste simptome, nu trebuie să purtați măști deloc. De asemenea, dacă sunteți sănătos și aveți grijă de pacienții cu coronavirus, atunci ar trebui să purtați masca atunci când va aflați în apropierea lor. În caz contrar, nu este absolut deloc necesar să purtăm măști de protecție.

Nu mai cheltuiți bani în farmacii degeaba. Medicii au mai mare nevoie de protecție în aceste zile, lor le lipsește echipamentul medical obligatoriu. Rămâneți în siguranță și sănătoși!”, a mai spus Tuncay Ozturk.

citește și...