Trei români, judecați în Franța după ce au furat diamante de 1 milion de euro

15.01.2020, 19:11
Trei români, judecați în Franța după ce au furat diamante de 1 milion de euro
Trei români, judecați în Franța

Trei români vor fi judecați în Franța după ce au furat diamante în valoare de 1 milion de euro de la un bijutier din Castres. 

Cei trei suspecți, care fac parte dintr-o rețea europeană de hoți de bijuterii, au pus la punct un plan elaborat care pare desprins dintr-un film, scrie Digi 24, care citează AFP. 

Trei români, judecați în Franța

Cu patru luni înainte de furt, doi dintre suspecți au mers la un târg de diamante din Monaco și au „pozat” drept un cuplu de armeni care dorea să investească în pietre prețioase. Au stabilit atunci o întrevedere cu un bijutier din Mazamet, Castres, care era intermediar pentru un comerciant indian. 

La întâlnirea din august 2017, suspecții au apelat la un așa-zis specialist, un alt român din rețeaua de hoți, pentru a evalua pietrele prețioase pe care doreau să le cumpere. După încheierea tranzacției, bijutierul a pus cele trei diamante într-o cutie sigilată și a așteptat să primească banii pentru ele, 1 milion de euro. A doua zi, a deschis cutia și a descoperit că era goală și nici nu primise banii promiși.

Cei doi români care s-au prezentat drept cuplu au fost arestaţi câteva săptămâni mai târziu în Nisa, iar presupusul specialist, tot român, a fost arestat în noiembrie 2017 în Alpii francezi situat la graniţa cu Italia, unde s-a găsit asupra sa un diamant fals. Toți trei vor fi judecați în Franța, iar procesul va debuta în martie.

Comerciantul de diamante, Shah, a murit în urma unui atac de cord, în Mumbai, în 2018.

citește și...