Trafic infernal după suspendarea liniei tramvaiului 41! Cum s-a circulat în prima zi a lucrărilor de construire a Pasajului Ciurel

01.07.2019, 14:46
Trafic infernal după suspendarea liniei tramvaiului 41! Cum s-a circulat în prima zi a lucrărilor de construire a Pasajului Ciurel

Trafic de coșmar după suspendarea liniei tramvaiului 41! Circulația acestuia a fost suspendată timp de două luni, începând de sâmbătă, 29 iunie, până pe 31 august 2019, pentru efectuarea lucrărilor de construire a Pasajului Ciurel peste Şoseaua Virtuţii, precum şi cele de reabilitare a Pasajului Grant.

Efectele acestei decizii s-au resimțit încă de luni, 1 iulie, când aglomerația din Capitală a întins nervii oamenilor la maximum. Tramvaiele au fost înlocuite cu două linii navetă de autobuz, însă nu fac față la numărul mare de călători. Linia 41 de tramvai, cu o lungime de 8,5 kilometri (17 kilometri dus-intors), deservea zilnic in jur de 150.000 calatori din 5 cartiere.

Trafic infernal după suspendarea liniei tramvaiului 41!

Astfel, Societatea de Transport Bucuresti (STB) a decis să suplimenteze numărul autobuzelor care circulă pe linia 641, între Ghencea si Piata Presei. Aceasta a fost solutia anuntata luni la pranz de STB dupa ce dimineata o bucata intreaga de oras a fost paralizata odata cu suspendarea liniei tramvaiului 41.

Andrei Creci, Directorul general al Societatii de Transport Bucuresti (STB), a declarat ca pe linia 641 vor circula de luni 38 de autobuze, fata de 30 cate au fost programate initial, din care sase au fost introduse deja in circulatie.

Luni dimineata, autobuzele liniei 641 au facut aproximativ o ora pe traseul cuprins intre Ghencea si Piata Presei Libere, iar zonele cele mai aglomerate au fost Lujerului si Crangasi, unde s-a si pierdut cel mai mult timp in trafic.

 

 

citește și...