Primele mărturisiri ale lui Toni Grecu, după incendiul de la Matei Balș: “A fost o cursă sufocantă, fără aer”

01.02.2021, 16:34
Primele mărturisiri ale lui Toni Grecu, după incendiul de la Matei Balș: A fost o cursă sufocantă, fără aer
Primele mărturisiri ale lui Toni Grecu, după incendiul de la Matei Balș: "A fost o cursă sufocantă, fără aer"

Toni Grecu s-a numărat printre pacienții internați la Institutul ‘Matei Balș’, în noaptea în care a izbucnit incendiul devastator în care și-au pierdut viața opt persoane. 

Vineri dimineață, 29 ianuarie, un incendiu a izbucnit la spitalul ‘Matei Balș’ din Capitală. Explozia a avut loc la pavilionul 5, acolo unde erau internați mai mulți pacienți cu COVID-19.

Toni Grecu, umoristul de la Divertis, se afla și el în unitatea spitalicească, însă a scăpat cu bine și a fost transferat către alt spital din București.

Toni Grecu, despre incendiul de la ‘Matei Balș’

El era conectat la o butelie de oxigen și a fost transportat de urgență la Spitalul Sfântul Pantelimon’. La câteva zile de la tragedia de la ‘Matei Balș’, Toni Grecu a făcut primele declarații.

‘Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit.

Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea’, a declarat Toni Grecu, la PRO TV, conform romaniatv.net.

Ce spunea umoristul cu doar câteva zile în urmă

În urmă cu doar câteva zile, Toni Grecu preciza că nu ar trebui luat în derâdere virusul COVID-19.

‘Le-aş spune tuturor să nu ia în derâdere acest coronavirus. Are darul uneori de a ne întoarce viaţa pe dos. Aşa că, pe cât posibil, nu-i oferiţi această satisfacţie!’, spunea comediantul.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dezvăluit că incendiul de la Matei Balș a fost unul violent. În urma tragediei și-au pierdut viața patru persoane.

‘Vin de la «Matei Balş», am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…). Sunt două piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…). Datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele șase luni’, a transmis Ministrul Sănătăţii, vineri dimineață (29 ianuarie), scrie DIGI24.

citește și...