Tiramisu, cel mai emblematic deliciu italian. Un desert ușor de făcut

21.02.2022, 23:08

Ne plac deserturile clasice italiene precum Panna Cotta, Affogato și, desigur, Tiramisu cu fructe de pădure. Tiramisu clasic este probabil cel mai emblematic deliciu italian, iar acesta nu dezamăgește! Urmărește rețeta și vei vedea cât de ușor este de făcut.  

Prăjitură ar fi fost inventată în secolul al XVI-lea, mai mult sau mai puțin din întâmplare cu ocazia vizitei unui important duce în Siena, orașul principal al regiunii Toscana. Venețienii, la rândul lor, spun că Tiramisu a fost creată la mijlocul Renașterii, și că desertul avea proprietăți afrodisiace.

Tiramisu este un desert clasic italian fără coacere, făcut cu cafea și o cremă incredibilă de mascarpone. Crema cu aspect de cremă este excelentă și nu conține ou crud. Această rețetă ușoară este cu adevărat cel mai bun tiramisu de casă și primește întotdeauna recenzii pozitive.

Ingrediente

  •  200 ml cafea tare
  •  40 ml coniac
  •  4 ouă
  •  50 g zahăr
  •  500 g mascarpone
  •  150 g pişcoturi
  •  2-3 linguri cacao

Mod de preparare

  • Se face cafeaua şi se lasă la răcit
  • Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet.
  • Mascarpone se freacă şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Apoi, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă.
  • Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.
  • Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.
  • Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.