Tinerii care îmbracă blugi strâmți și își vopsesc părul sunt vânați de patrule speciale. Statul care și-a intensificat acțiunile drastic

09.05.2022, 14:41
Tinerii care îmbracă blugi strâmți și își vopsesc părul sunt vânați de patrule speciale. Statul care și-a intensificat acțiunile drastic

Coreea de Nord și-a intensificat represiunea împotriva blugilor skinny, părului vopsit și a altor stiluri care prezintă un „stil capitalist”, au declarat surse din țară pentru Radio Free Asia. Liga Tineretului Patriotic Socialist din țară vânează de-a dreptul tinerele cu vârste între 20 și 30 de ani care vor să fie moderne.

În special, Patriotic Socialist Youth League din țară vizează femeile de 20 și 30 de ani, a declarat instituția de presă nonprofit din SUA, citând o sursă anonimă.

„Patrulele ligii tineretului țintesc tinerii care poartă părul lung până la talie și pe cei care își vopsesc părul. De asemenea, sunt vizate și persoanele care poartă haine cu mesaje imprimate într-o limbă străină și în special femeile care poartă pantaloni strâmți”, potrivit unei surse a Radio Free Asia, citată de Insider.

Ce li se întâmplă tinerilor care sunt prinși că încalcă regulile

Dacă tinerii sunt prinși încălcând aceste reguli, sunt obligați să aștepte pe marginea drumului până când patrulele își termină raidurile din zonă.

Apoi, sunt duși la biroul Ligii Tineretului, unde trebuie să-și „mărturisească crimele” în declarații scrise. „Infractorii” sunt eliberați doar după ce li se aduc haine „acceptabile”.

Coreea de Nord a interzis piercing-urile, blugii skinny și coafurile „occidentale”

Coreea de Nord a interzis piercing-urile, blugii skinny și coafurile, din luna mai trecută, în încercarea de a menține țara liberă de tendințele modei occidentale „decadente”. A venit după ce liderul țării, Kim Jong Un, a descris discursurile străine, coafurile și îmbrăcămintea drept „otrăvuri periculoase”, potrivit BBC.

Liga Tineretului și-a intensificat recent eforturile de reprimare, potrivit sursei RFA. Luna trecută, membrii organizației de tineret de stat au organizat o „sesiune educațională” la nivel național, definind actul de imitare a modei și coafurilor străine drept „stil capitalist”, a adăugat sursa.

„În cele mai grave cazuri, numele, adresa și locul de muncă ale infractorului vor fi dezvăluite public în a treia emisiune”, a spus sursa, referindu-se la difuzoarele controlate de stat care difuzează propagandă în toată țara.

„Chiar dacă au astfel de represiuni tot timpul, tinerii nu se opresc să încerce să arate și să se îmbrace ca oamenii din filmele și televiziunile străine”, a adăugat el.

citește și...