Testarea COVID la domiciliu. Care sunt noile reguli anunțate de DSP pentru București

02.11.2021, 19:01
Testarea COVID la domiciliu. Care sunt noile reguli anunțate de DSP pentru București
Foto: Unsplash.com/ caracter generic

DSP a anunțat noile reguli pentru testarea COVID-19 la domiciliu în București. Decizia se aplică de marti, 2 noiembrie.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a anuntat decizia, în contextul în care Ambulanța București face față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu, pe fondul exploziei numărului de cazuri de COVID-19.

„Pentru a solicita testare COVID 19 la domiciliu, persoanele care prezintă simptome ce justifică suspiciunea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pot apela numărul de Call Center DSP București 021-9462, unde operatorii vor prelua solicitarea de testare și o vor comunica Serviciului de Ambulanță București-Ilfov în cel mai scurt timp.

De asemenea, în vederea eficientizării procesului de solicitare a testării COVID 19 la domiciliu, împreună cu STS a fost operaționalizat un formulat online de testare pe site-ul DSP București, la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/”, conform DSP București.

Programare pentru testare la numărul de call center al DSP sau online

Persoanele care prezintă simptome ce justifică suspiciunea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pot apela numărul de Call Center DSP București 021-9462, unde operatorii vor prelua solicitarea de testare și o vor comunica Serviciului de Ambulanță București-Ilfov în cel mai scurt timp. Dacă o persoană prezintă simptome grave ale infectării cu Covid, este recomandabil apelarea directă la 112.

De asemenea, a fost operaționalizat un formular online de testare pe site-ul DSP București, la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/

Persoanele care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pot fi testate, iar testarea este făcută de personal al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Testele – rapide sau PCR – sunt gratuite

Testele efectuate la domiciliu sunt teste rapide antigen sau teste RT-PCR. Acestea sunt gratuite pentru persoanele care au simptomatologie specifică COVID-19.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 11.073 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

citește și...