Teodora, fiica preotului Florin Stamate, a spus familiei unde dorește să fie înmormântată. Fata a murit la doar 15 ani

30.09.2019, 18:12
Teodora, fiica preotului Florin Stamate, a spus familiei unde dorește să fie înmormântată. Fata a murit la doar 15 ani
Teodora Stamate a murit la doar 15 ani

Teodora, fiica preotului Florin Stamate, a încetat din viață la doar 15 ani. Cu doar câteva zile înainte să moară, adolescenta le-a spus celor din familie unde dorește să fie înmormântată și cu ce să fie îmbrăcată pentru eternitate. 

Teodora Stamate a fost diagnosticată cu cancer osos atunci când avea 14 ani, însă a rămas întotdeauna optimistă și nu și-a pierdut zâmbetul niciun moment. 

Fata a pierdut lupta cu boala duminică, exact în ziua în care sora ei mai mică a împlinit două luni. Anunțul trist a fost făcut chiar de tatăl Teodorei, preotul Florin Stamate. Părintele îndurerat a postat pe o rețea socială un mesaj emoționant, iar internauții au fost impresionați de maturitatea copilei de doar 15 ani. 

Preotul Florin Stamate: „Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc”

„Cu doar câteva zile în urmă a împărțit toate lucrurile ei fiecărui frățior în parte, apoi ne-a spus că dorința ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamț, acolo unde de câțiva ani mergea în vacanță și petrecea clipe înălțătoare alături de maici.

Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc.

A dat fiecărui frațior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinții mulțumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea și cerându-și iertare de la toți.

M-a întrebat cum va putea să mulțumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o și s-au rugat pentru ea… I-am zis că, făcând și ea același lucru pentru toți…”, a scris Florin Stamate.

 

citește și...