Teo Trandafir, mărturisiri în premieră despre Revoluția din 1989

24.12.2019, 12:09
Teo Trandafir, mărturisiri în premieră despre Revoluția din 1989
Teo Trandafir, mărturisiri în premieră despre Revoluția din 1989

Teo Trandafir a făcut, în premieră, mărturisiri despre Revoluția din 1989. Prezentatoarea TV avea pe vremea aceea 22 de ani și era studentă. 

La 30 de ani de la Revoluție, Teo Trandafir a vorbit pentru prima oară despre acele momente și despre ce a determinat-o să se implice activ. Prezentatoarea TV era studentă și pregătea lucrarea de licență chiar cu Mioara Roman. 

Teo Trandafir, mărturisiri în premieră despre Revoluția din 1989

„Aveam 22 de ani, eram în anul patru la Facultate și pregăteam lucrarea de diplomă cu profesoara Mioara Roman. Prin facultate circulau zvonuri, la nivel ocult, se știa că se pregătește ceva. Pe mama a apucat-o cheful de vizită exact în acea perioadă și am reușit să o trimit acasă pe 21 decembrie, după ce ne-am tuns amândouă. N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea. Nu mai aveam speranța că o să văd, o să aud, o să citesc, o să mă informez ca orice alt om din lumea asta. Citisem că nici un regim totalitar nu a rezistat și speram în fiecare zi că se va întampla ceva”, a mărturisit Teo. 

„Am plecat în Franța. Am citit ce nu citisem, am văzut ce nu văzusem, am cunoscut oameni fantastici. Nenorocirea mea a fost până la capat. Prima mea iubire s-a ivit exact în 1989. Era profesor de literatură americană venit în România printr-o bursă Fullbright. Ne-au prigonit, ne-au spart casa. Doream să ne căsătorim și să plecăm în America. Au reușit să-mi ia și asta. Pentru asta, în 21 decembrie, am ieșit din casă. Pentru ca mi-au luat tot ce aveam și pentru că m-am gândit că într-o zi va veni copilul meu și mă va întreba ce am făcut la Revoluție. Cum era să-i spun ca am stat în casă? Așa că m-am dus la Ministerul Apărării și am alimentat incarcatoare, apoi ne-au chemat la Universitatea București. Marian Munteanu și profesorul Cezar Tăbârcea ne-au spus să mergem la stația Aurel Vlaicu ca e plin de răniți. De acolo m-am dus la Spitalul Municipal. Am facut revoluția în drum. Eram pornită sentimental și intelectual. Eram schilodită și nu eram singura”, a mai spus vedeta. 

 

citește și...