Temperaturile scad drastic în toată țara! Va ploua torențial și vor fi condiții de grindină. Prognoză specială pentru Capitală

13.06.2021, 12:52
Temperaturile scad drastic în toată țara! Va ploua torențial și vor fi condiții de grindină. Prognoză specială pentru Capitală
Temperaturile scad drastic în toată țara! Va ploua torențial și vor fi condiții de grindină. Prognoză specială pentru Capitală/ foto: pixabay

Duminică, 13 iunie, meteorologii au actualizat prognoza meteo și au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi puternice şi instabilitate atmosferică în toată țara. Cantitățile de apă pot depăşi 30 de litri pe metru pătrat. 

ANM a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică pentru Capitală și 28 de județe din țară. Până miercurea viitoare vremea va fi răcoroasă și va ploua torențial. De asemenea, temperaturile vor scădea până la 10 grade Celsius.

Vreme rece pentru această perioadă

Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va suflat moderat. Temperatura maximă a zilei va fi de 23 -24 de grade, însă va scădea drastic în timpul ploii.

Pentru săptămâna viitoare, vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă. Vor fi condiţii de grindină pe alocuri.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65-70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h.

Pe litoral, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

citește și...